L'olotí Nan Oliveras (New Balance Team) i la banyolina Marina Guerrero (CA Manresa) es van imposar en les categories sèniorsmasculí i femení en la 21a edició del Cros Ciutat de Girona en una prova celebrada al parc de les Ribes del Ter a la zona de Fontajau.

En la categoria femenina, ja és la tercera vegada consecutiva que la petita de les germanes Guerrero s'emporta aquesta prova. Ahir, la banyolina de 24 anys ho va fer amb autoritat i va dominar la cursa des del seu inici per acabar creuant la línia de meta amb un temps de 14'16''després de recórrer els 4.120 metres del circuit. A gairebé vint segons arribava la segona classificada, Irene Bonafonte (Ria Ferrol Arenal), i amb un temps de 14'50'' completava el podi Elena Fonalleras (CA Santa Cristina).

Menys emoció hi va haver en la categoria masculina, en què Nan Oliveras també va dominar la prova des del principi i va acabar els 8.150 metres de la seva prova amb un temps de 24'04''. L'atleta olotí de 25 anys va avantatjar el segon classifcat, Carlos Cera (Bantierra Atletismo), amb més de quaranta segons. Rodrigo Torres (Independet), que va creuar la línia d'arribada amb un temps de 25'27'', va completar el podi. És la segona prova del present circuit gironí que guanya Oliveras, després d'imposar-se a Olot en la primera prova del calendari a final d'octubre.

També van ser poc disputades les victòries en la categoria de promeses, en què participaven atletes de menys de 23 anys. En la prova masculina, Boubacar Sabaly (CA Lloret), de 21 anys, es va imposar amb més de vint segons d'avantatge respecte al segon classificat, amb una marca de 24'33''. Mentrestant, en la categoria femenia, Irene Batlle (Lleida UA), de 20 anys, també va deixar molt enrere la segona classificada de la prova i va creuar la meta amb un temps de 14'57''.

Sí que van tenir més emoció les altres curses, totes elles puntuables pel Gran Premi Català de Cros. Aquest any, van participar a la prova gironina corredors procedents de diferents indrets de Catalunya, el que va fer augmentar el nivell de les curses. Moltes d'elles no es van decidir fins l'esprint final.

Aquest any, el Cros Ciutat de Girona, quarta prova del circuit gironí, ha estat més dur que en els últims anys. Les pluges caigudes en les darreres setmanes van fer que el terreny fos més pesat, i el vent va afegir certa dificultat en les diferents curses.

Tot i aquestes condicions, la prova va reunir prop d'un miler d'atletes en les diferents categories -veterans, absoluts, promeses, formació i els més petits-, menys que en la passada edició, que en va acollir gairebé 1.500.

Un dels moments més entrenyables es va produir abans de l'entrega de premis, ja al migdia, quan els petits atletes de tres i quatre anys van recórrer els 140 metres de la seva prova.

Ara, la pròxima cita del Circuit Gironí de Cros serà el pròxim diumenge, en les proves que se celebraran a Salt, en la seva 18a edició.