El pilot anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va complir els pronòstics i va guanyar ahir l'última carrera de l'any del Mundial de Fórmula 1, el Gran Premi d'Abu Dhabi, mentre que Fernando Alonso (McLaren) no es va poder acomiadar amb punts, tot el contrari que Carlos Sainz, que va brillar en la seva última cursa amb Renault en acabar sisè.

El tancament de la temporada 2018 estava marcat per ser l'última vegada, de moment, del pilot d'Oviedo a la graella, i aquest, almenys, va tenir l'opció de poder veure la seva última bandera a quadres de la Fórmula 1, on ha estat els últims 18 anys, 17 com a pilot oficial, i ha conquistat dos campionats mundials (2005 i 2006). L'asturià va tenir un comiat «tranquil», sense alteracions ni errors en el seu monoplaça, pel que va poder acabar onzè, prop d'uns punts que se li van tornar a resistir per sisè Gran Premi consecutiu. Al final, tanca l'any amb 50 punts però sense poder defensar la seva desena plaça mundialista, honor que va correspondre al seu compatriota i relleu a Woking a partir de l'any que ve, un Carlos Sainz que va fer una gran cursa.

El madrileny va aprofitar al màxim la seva estratègia a una parada i el seu Renault li va funcionar bé en el seu comiat de la marca del rombe per ser el millor de la zona mitjana del campionat i tenir un adeu dolç amb la seva segona millor actuació de l'any després del cinquè lloc d'Azerbaidjan. A base d'avançaments, l'espanyol va trobar un ritme constant i poderós per sumar 8 valuosos punts.

La victòria, un cop més, va ser per a Mercedes i per al ja pentacampió del món Lewis Hamilton, que va guanyar amb molta solvència per davant de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i l'holandès Max Verstappen (Red Bull). Kimi Raikkonen, en la seva última carrera amb Ferrari, es va retirar, però Valtteri Bottas (Mercedes) no ho va aprofitar en un mal dia i el d'Espoo es va quedar amb el tercer lloc del Mundial.