Marc Gasol deia divendres que l'arribada de Jordi Trias donava una «nova dimensió social i esportiva al projecte». I, de moment, el president del club gironí i pivot dels Memphis Grizzlies va camí d'encertar-la, perquè a Trias la LEB Plata li queda realment petita i en només un partit ja ha deixat clar que està disposat a estirar del carro perquè l'equip entrenat per Quim Costa comenci a guanyar partits i a engrescar els aficionats per tornar a Fontajau a veure bàsquet masculí. Ahir, per primer cop aquesta temporada, més d'un miler d'espectadors van anar a Fontajau. I això que només sabien el que deia el cartell de la pel·lícula, és a dir, que Jordi Trias debutava, i encara els faltava veure com el veterà pivot gironí assumia el paper de gran protagonista per evitar que el seu nou equip encadenés la cinquena derrota consecutiva en el dia del seu debut: 79-68, contra el Vic, que va anar molts minuts al davant en el marcador però no va poder escapolir-se de l'«efecte Trias».

A LEB Plata, Trias col·leccionarà guardons de millor jugador de la jornada perquè té una incidència brutal sobre el joc ?ahir 22 punts, 16 rebots per acabar amb 46 de valoració?, però, a sobre, als seus 38 anys sap ser decisiu en els moments que cal ser-ho, com quan ahir va fer set punts seguits per trencar el partit en el darrer quart (64-55 a quatre minuts per acabar). Esportivament, el Bàsquet Girona segueix sent un equip en construcció i amb mancances, ahir va anat molts minuts a remolc del Vic, però Trias és capaç de tapar moltes vies d'aigua i així permetre que, a poc a poc, Quim Costa intenti anar polint un equip que encara necessita milllorar molt perquè sigui aquell reclam amb què Marc Gasol vol anar engrescant cada cop més gent per anar a Fontajau.

Quatre derrotes consecutives generen nervis a l'hora de jugar i dubtes a l'hora de mirar cistella. Quim Costa es va deixar de romanços i va començar el partit amb les seves tres peces més experimentades ?Alzamora, Trias i Xavi Costa?, però la influència del pivot gironí no era suficient per espantar els fantasmes. Amb molt poca amenaça en el tir exterior el Girona va veure com el Vic va anar sempre per davant en el marcador. Primer, gràcies a l'encert d'un clàssic de la Lliga EBA a Catalunya, Juli Garrote, i després amb el físic dels seus interiors i l'aportació de la llarga rotació de Raül Laita. En el descans, Trias valorava 23 (11 punts i 11 rebots), però el Vic guanyava: 29-33.

En el tercer quart, una falta antiesportiva a Alfons Alzamora just després que Nil Angelats rebés un fort cop de colze a la cara, va provocar que l'expectant públic comencés a protestar com si allò fos un partit ACB de la primera dècada d'aquest segle i el partit es va igualar encara més. Per a desesperació del tècnic i la banqueta osonenca, Jordi Trias va fer valer la seva experiència per pressionar més els àrbitres amb una llarga conversa amb un d'ells i el tema va anar agafant mala cara per al Vic. Amb un triple que necessitaven molt, tant ell com l'equip, va posar el Girona per davant en el marcador per primer cop en tot el partit (42-40). Es va arribar al final del tercer quart 46-46, però Trias va fer la seva aparició final amb 7 punts seguits per enllestir la feina a poc menys de quatre minuts per acabar (64-55). Al final, 79-68 i l'evidència que Marc Gasol ja té el líder que necessitava per fer créixer el seu projecte.