El Barça va espatllar una altra festa en el Wanda Metropolitano en aconseguir l'empat (1-1) en el minut 90 amb un gol de Dembélé, que va neutralitzar el de Diego Costa poc abans per a un Atlètic de Madrid que es va veure líder per moments, fins que el francès va irrompre com a golejador enmig de reprimendes de conducta.

Després de guanyar a Borussia Dortmund i Athletic Club en un idil·li perfecte entre equip i afició, l'Atlètic va fregar una altra nit de festa. El pla de Diego Pablo Simeone, ben protegits i buscant la victòria en el segon temps, va topar amb un Dembélé que va començar a la banqueta, sospitós un cop més de no estar-se prenent seriosament la seva vida professional. Diego Costa va tallar la seva sequera després de 18 jornades de lliga sense marcar però poc després, en el minut 90, Dembélé va demanar el seu lloc amb una altra urpada decisiva en la seva temporada irregular. Ara, els d'Ernesto Valverde segueixen líders amb 25 punts, tot i que el Sevilla pot aprofitar-se avui de l'empat.

El color del mosaic i l'himne sense parar dels locals va donar pas a una primera part dolenta, avorrida i sense ocasions. Valverde va entendre amb el seu onze de Semedo i Sergi Roberto la intenció rival de tancar i el Barça va manejar la possessió mentre l'Atlètic va esperar l'error o el robatori.

Ni una cosa ni l'altra es va guanyar floretes. A la idea culer li va faltar ritme i mobilitat en Suárez i Messi. Als locals el seu pla els hi va poder sortir bé amb l'inici adormit de Semedo, amb dos regals com a presentació, o una altra jugada suïcida Umtiti. Més enllà d'això, el quadre local tampoc va tirar a porta amb perill, ni gairebé va sortir del seu camp encara que va guanyar protagonisme amb Lemar i alguna possessió llarga abans del descans.

Leo Messi que entre lesió i aturada jugava el seu segon partit en un mes, es va oferir més en el segon temps, però va ser el francès que vol menjar a la seva taula el que va generar la primera de la nit. Una carrera, després pressió que va cedir enrere a un Diego Costa retardat a la cita amb la rematada per un pèl. No va ser l'argentí el que va acabar d'explotar ni el Barça qui va aconseguir imposar la seva idea, sinó Diego Costa i un Atlètic disposat a noquejar al líder. L'hispano-brasiler va mesurar bé el seu salt i atac a la pilota per fer el 1-0 en rematar a la xarxa un servei de córner. El seu primer gol després de 19 jornades de lliga. Costa va tallar la sequera i el Metropolitano va fer la resta.

L'Atlètic va acabar d'anar-se'n a dalt, com segurament planejava d'inici el Simeone, però Dembélé, amb pocs minuts sobre la gespa va aprofitar l'eufòria blanca-i-vermella. L'Atlètic es va enredar i el Barça va pressionar com no havia fet abans fins treure l'empat en el darrer minut.