Atlètic i Barcelona competeixen aquest vespre (3/4 de 9) en un indubtable examen parcial pel títol. Un duel enorme en el col·lectiu i en l'individual que no admet concessions ni matisos, tot i que encara quedi molt de camí per fer en la carrera cap a l'èxit. Ben bé en el primer terç d'un campionat atapeït, amb els quatre primers amb només un punt de marge, la distància que separa el lideratge blaugrana de la tercera plaça matalassera, arriba un matx de la màxima potència que, alhora, verifica l'actual campió i un aspirant a discutir-li el regnat. Dos estils cara a cara, l'Atlètic contra el Barcelona, ??però també Messi i Luis Suárez contra Griezmann i Diego Costa; Ter Stegen contra Oblak, Busquets contra Rodrigo Hernández...

Simeone mai ha guanyat a la Lliga el Barça. Sí a la Lliga de Campions, dues vegades, i sí en el global d'un torneig sencer, quan un empat al Camp Nou li va donar el seu últim títol de Lliga, el 2014, en una successió d'enfrontaments entre totes les competicions dominat pel Barcelona, ??amb 13 triomfs i 8 empats en els seus 23 duels. És el pitjor rival de l'era Simeone. El Barça posarà a prova el lideratge després de l'aturada de seleccions i amb els dubtes que li va deixar la inesperada ensopegada davant el Betis, al Camp Nou (3-4), la passada jornada. El conjunt blaugrana intentarà guanyar al nou estadi blanc, on l'any passat va obtenir el seu primer empat (1-1) i va encadenar el seu vuitè partit de LaLiga sense perdre com a visitant davant l'Atlètic. Aquesta vegada, el Barça s'enfrontarà als de Simeone sense una de les seves peces indiscutibles al centre del camp, el croat Ivan Rakitic, lesionat, però que en qualsevol cas hauria estat baixa per a aquest partit per la seva expulsió contra l'equip sevillà. També es perdran el partit per lesió Vermaelen i Samper. Sense Rakitic, Valverde podria tornar a apostar per un 4-4-2, amb Messi i Luis Suárez en punta i un centre del camp amb Busquets, Arthur, Rafinha i Vidal. El xilè fa temps que està demanant pas i apunta a l'onze titular. Si Valverde aposta per mantenir el 4-3-3, Dembélé podria tenir opcions d'entrar a l'equip i Sergi Roberto passaria al mig del camp, fent que Semedo ocupés el lateral dret. En defensa, l'únic dubte de Valverde serà si manté Lenglet com a parella de Piqué a l'eix de la defensa o dona entrada a Umtiti, que fa dies que s'entrena al mateix ritme que els seus companys després de superar una lesió al cartílag del seu genoll. La dupla Piqué-Lenglet ha encaixat 13 gols en 8 partits i aquesta fragilitat defensiva ha estat el principal problema del Barça en aquest primer terç de temporada, així que tot sembla indicar que ha arribat l'hora que Umtiti recuperi la titularitat.

Per part de l'Atlètic, Simeone ha vist com a darrera hora perdia també Juanfran Torres, la qual cosa farà que el lateral dret sigui per al colombià Arias. Godín i Giménez tampoc hi seran. En canvi, el tècnic recupera Lucas Hernández, Savic Koke i Lemar, que sortiran d'entrada a l'onze titular.