Unes hores abans del derbi de Primera Divisió de demà a la tarda entre l'Espanyol i el Girona, al migdia (12.00) a Sant Adrià de Besòs, hi haurà un tastet amb el duel entre el filial blanc-i-blau i l'Olot. Un partit d'alt voltatge per al conjunt garrotxí que intentarà sumar tres punts que li permetin continuar fent coixí respecte als equips de la part baixa de la taula. Malgrat ocupar el vuitè lloc, són tres els punts de marge que tenen els de Raúl Garrido respecte al Terol, equip que ocupa el lloc de promoció de descens. És a dir, encara no hi ha cap equip despenjat i això fa qualsevol rival d'allò més perillós.

Un dels jugadors més destacats de l'Espanyol B és el davanter Ferran Brugué. El davanter gironí, de 19 anys, és un dels descobriments del filial blanc-i-blau aquesta temporada, la seva primera després d'acabar l'etapa de juvenil. Brugué és un davanter centre que va arribar a Sant Adrià procedent del Girona el 2013 i enguany ja ha marcat 2 gols en 11 partits fent parella atacant amb un home més contrastat com Víctor Campuzano, de 21 anys i reincorporat del Madrid aquest estiu.

Brugué és un dels molts gironins que l'Espanyol sol captar dels planters de la demarcació. La xarxa de captació blanc-i-blava és grossa i ve de lluny. En aquest sentit, l'Olot compta a la seva plantilla amb uns quants jugadors que hi han passat en un moment o altre de la seva trajectòria esportiva. Un d'ells és Hèctor Simon, que durant uns anys va ser la perla del planter de l'Espanyol i fins i tot va arribar a disputar 9 partits amb el primer equip. També tenen passat periquito Albert Blázquez, Marc Mas, Jordi Xumetra i Marc Nierga. El lateral de Besalú va aterrar-hi procedent del Figueres i s'hi va estar sis temporades (2006-12) fins arribar al filial. De la seva banda, Marc Nierga se'n va anar a la residència de l'Espanyol amb només 15 anys després de despuntar a l'EF Garrotxa. Nierga va arribar fins al juvenil A, d'on va passar al Saragossa B. El pitxitxi olotí, Marc Mas, va fitxar en edat juvenil per l'Espanyol després d'haver debutat amb el primer equip del Girona a la Lliga a Tercera amb 17 anys. Per últim, Xumetra va militar a l'Espanyol B un únic curs, el 2005-06, després de passar pels planters del Barça i la FE Figueres.