é entre les parets de casa seva el museu de les samarretes del Palamós. Ni més ni menys que 415, que mostra detingudament en un vídeo que ha penjat a Youtube i que el mateix col·leccionista explica amb tot luxe de detalls, (noms dels jugadors, temporada, signatures...), durant dues hores i vint-i-dos minuts. Ningú té més samarretes del club palamosí que Sergi Cortés, un soci que aprofitant que aquest any el degà del futbol català celebra el seu 120è aniversari ha decidit agrupar tot el material del que disposa per mostrar-lo en un documental anomenat: Museu de les 415 samarretes del Palamós C.F. 1898-2018, pel·lícula del 120è aniversari. De moment ja l'han vist més de 300 persones.

Sergi Cortés, que també ha estat directiu del club, és d'aquelles persones que ha picat pedra de valent per fer-se amb aquesta quantitat brutal de samarretes. Les demana personalment als jugadors o a socis veterans de l'entitat i a més a més, Cortés, cada cap de setmana, i càmera en mà, segueix al club palamosí, tant a casa com a fora. El col·leccionista de samarretes del Palamós ha rebut els elogis per part de la nova directiva, i és així com el nou president Patxi Otamendi s'ha adreçat a ell felicitant-lo «per una gran feina, d'un gran valor per al Palamós».

Samarretes molt especials

En el documental hi apareixen fotografies de totes les èpoques del club. El mateix Cortés explica l'evolució de les mateixes amb una fotografia inicial del fundador, Gaspar Matas. La primera samarreta que Sergi Cortés mostra és la del Palamós Sport Club dels anys 60 amb franges horitzontals i tot seguit apareixen un munt d'elàstiques que van vestir diferents futbolistes del degà en el mític camp vell del carrer Cervantes. Al costat de les antigues samarretes hi ha retalls de diaris amb diferents formacions del Palamós, pilotes, braçalets de capità, mitjons, genolleres, però, també d'altres curiositats com joguines del Palamós com un cotxe amb els colors groc i blau o un Micky Mouse amb la samarreta groc i blava... Entre algunes de les peces de valor que té Cortés en el seu museu particular hi ha la samarreta de l'ascens a Segona A de la temporada 1988-89 amb Waldo Ramos al capdavant de l'equip i amb Emili Caballero a la presidència. Fins i tot, Sergi Cortés té en el seu poder la samarreta que lluïa el desaparegut fisioterapeuta del club, Dani Cumí, el dia de l'ascens a Segona en un Cervantes ple de gom a gom. Ja en una època més recent, mostra d'altres peces del seu tresor particular, com la samarreta utilitzada en l'homenatge a Jordi Condom, la dels 300 partits del porter Bayona o la samarreta de l'actual capità, David Cano.

Sergi Cortés, que mira d'encabir com pot tot aquest fons documental a casa seva i en trasters no s'oblida de l'amabilitat de totes aquelles persones que han fet possible aquest tresor: «vull donar les gràcies pels préstecs, les col·laboracions i les donacions als jugadors i socis del Palamós», explica el col·leccionista, reconeixent la bona predisposició de tots ells «perquè sense la seva ajuda aquest projecte no hauria sortit endavant». El soci del Palamós explica que el Museu de les 415 samarretes del Palamós «és un projecte que vaig iniciar fa 29 anys recopil·lant samarretes, fotos, records...».

Per fer el video, Cortés explica que ha necessitat «tres mesos de gravacions i muntatge». L'aficionat del degà valora del seu treball que «si s'observa amb calma l'aficionat veurà molts detalls i moltes cares conegudes que han passat pel Palamós». Sens dubte, com explica el mateix Cortés «és un vídeo molt meticulós i detallat» que persegueix un objectiu: segons Txetxi, com se'l coneix per Palamós, «la meva intenció és donar a conèixer el club i posar-lo en el col·leccionisme internacional de samarretes i sobretot explicar el passat del club a la LFP».