El taekwondista vilafantenc Ramon Ruiz ha aconseguit, en dos caps de setmana consecutius, dues medalles de bronze en competicions internacionals. Després de ser tercer en el Campionat d’Europa sub-21 de Polònia, celebrat a Varsòvia, el divendres passat va repetir la mateixa posició a l’Open de França, a París, en pes superlleuger (-74 kg). El competidor del Tae Sport de Vilafant, de 20 anys, va superar tres rondes, fins a cedir a les semifinals contra un dels rivals directes que té per ser a Tòquio 2020, Dani Quesada, que guanyaria l’or per davant el croat Piero Maric.

Jorquera i Diarrá també hi van

En aquesta competició de París també hi van prendre part, en l’àmbit local, el rosinc Joan Jorquera i el banyolí Alasana Diarrá. El jove del TKD Joan’s va superar una ronda en pes gall (-63 kg) abans de cedir contra el que seria el sotscampió, el turc Ferhat Can Kavurat. Mentrestant, el del Jan-su de Figueres va caure a la primera eliminatòria en pes mitjà (-87 kg). Al seu costat hi havia el figuerenc Javier Marrón, tècnic de la federació catalana.

Joel, directe als Emirats Àrabs

En canvi, l’Open de França se’l va perdre per lesió Joel González. El doble medallista olímpic encara no havia fet net d’una infecció a la tíbia, però aquest dijous té previst participar en el Gran Premi Final dels Emirats Àrabs, que es disputa a Fujairah. Acabar en el podi serà clau per al del Tae Sport, que ara mateix es troba fora de les places que donen el bitllet directe per anar als Jocs de Tòquio 2020 en pes ploma (-68 kg).