Dinou anys després del seu debut a l'ACB amb el Casademont Girona, quan tot just estava a punt de fer-ne 19, a Jordi Trias encara se li posa «la pell de gallina» cada cop que entra a Fontajau. Ho va confessar ahir durant la multitudinària presentació d'ahir al migdia al pavelló com a nou jugador del Bàsquet Girona, el projecte impulsat per Marc Gasol que pretén recuperar l'esplendor perduda pel bàsquet masculí professional a la ciutat. Trias, que amb 38 anys ja no tenia ganes de marxar de casa per emprendre cap nou projecte professional («amb els anys canvien les prioritats, i ara tinc dues nenes, una família...»), també hi vol posar el seu granet de sorra: «jo soc molt patriota de la meva ciutat i veig que hi ha gent que fa l'esforç perquè el club creixi. Per què no ho he de fer jo?», es va preguntar.

Trias, des que va acabar el seu contracte amb el Manresa, el curs passat, assolint l'ascens a l'ACB, es trobava «en un interpàs en què no sabia ben bé què fer». Tenia ofertes, fins i tot de l'ACB, però el cos li demanava no moure's més de casa i estar per la família. Allà també hi havia hagut sempre l'interès del Bàsquet Girona, mostrat en primera persona pel seu president, Marc Gasol. «Ell ha sigut clau perquè avui jo sigui aquí. Fins i tot alguna vegada m'ha assetjat, en el bon sentit, perquè fitxés», va explicar Trias, que va afegir que «ell m'ha fet agafar il·lusió per venir».

Perquè, en el fons, tot es tractava de ganes i d'il·lusió. El veterà pivot tenia clar que «si ho agafava era per implicar-me al 100% i per venir a ser dominant a la pista. I ho puc fer. Puc ser una peça important en els partits però també en el dia a dia, ajudant els joves. Veig coses que es poden polir i entrenant cada dia amb ells ho podrem aconseguir, i això també em motiva». Aquestes darreres setmanes, ple d'ambició i il·lusió, han acabat de ser determinants per donar el «sí» a Gasol.

Preguntat pels objectius que ha de tenir a partir d'ara el Girona a LEB Plata, amb el salt de qualitat que representa el seu fitxatge, va destacar que «quedaria molt bé dir que hem de pujar però ara no em vull mullar. Hem perdut quatre partits, però polint algunes coses sumarem victòries importants. La meva ambició és màxima i francament vull pensar que estarem a dalt, com a mínim hem de quedar entre els sis primers per optar a la fase d'ascens». Dissabte, contra el Vic (19.00), primera oportunitat per revifar, amb Trias de nou guia.