« I'm back. Sentia que havia de tornar on tot va començar». Amb aquesta piulada a Twitter, Jordi Trias confirmava que acabava de donar el «sí» definitiu a Marc Gasol per afegir-se al projecte que lidera el pivot dels Memphis Grizzlies per tornar a impulsar el bàsquet professional masculí a Girona. Amb 38 anys, Trias torna a Fontajau per jugar amb el Bàsquet Girona a LEB Plata, gairebé una dècada i mitja més tard de canviar el llavors Casademont Girona pel Barça. El pivot gironí serà presentat aquest migdia i s'estrenarà dissabte en el partit contra el Vic a Fontajau (19.00).

Jordi Trias torna a casa convertit en un veterà de llarga trajectòria a l'ACB, que ha estat Campió de l'Eurolliga (2010), que ha guanyat dues lligues, que ha estat el millor jugador d'una Copa (2007) i que, ja a la recta final de la seva carrera, ha sabut reinventar-se per marcar el camí en la feina del dia a dia en el València de Pedro Martínez, per ajudar els joves del Barça B a LEB Or o per portar el Manresa un altre cop a l'ACB. Els seus números la passada temporada al Manresa -13 punts, 8 rebots i 21 de valoració- demostren que Jordi Trias, per poc que agafi el ritme de competició, pot tenir un fort impacte a LEB Plata, on, de moment, el Bàsquet Girona que entrena Quim Costa té problemes davant la superioritat física dels equips rivals.

Trias fa dies que s'entrena amb els seus nous companys, ha vist en directe els dos últims partits a Fontajau i, sobre el paper, les seves característiques, un interior mòbil amb capacitat per córrer la pista, s'haurien d'adaptar bé al llibre d'estil de Quim Costa. En el joc interior del Bàsquet Girona, Jordi Trias coincidirà amb un altre veterà amb passat blaugrana, Alfons Alzamora, que amb 39 anys, un més que el gironí, és el gran referent ètic, dins i fora de la pista, de l'equip de Quim Costa des de la passada temporada a Lliga EBA, quan es va incorporar al grup aprofitant que viu a Calonge amb la seva parella, la base de l'Spar Citylift Girona Núria Martínez.

Alzamora i Xavi Costa, fill de l'entrenador, eren fins ara els dos veterans d'un equip que s'havia estrenat a LEB Plata amb una victòria d'impacte a la pista del gran candidat a l'ascens, l'Alacant, però que ara mateix ha encadenat quatre derrotes consecutives contra Almansa, La Roda, Azuqueca i Villarobledo que l'han fet baixar fins a la setena posició de la Lliga. La lesió del base gironí Nil Angelats i els problemes físics de l'altre director de joc, Sergi Costa, han condicionat l'habitual aposta pel joc ràpid de Quim Costa complicant la resposta a rivals amb jugadors més físics, especialment l'Almansa, i amb experiència a la categoria. Jordi Trias s'estrenarà dissabte a Fontajau contra el Vic, que, després de l'arribada d'un nou entrenador (Raul Laita) i d'un aler nord-americà (Kyle Benton), sembla ser un equip molt més competitiu del que era a principi de curs i arribarà a Girona després de la seva victòria contra un dels favorits, el Múrcia (86-82).

Més enllà dels punts i rebots que agafi cada partit, la incorporació de Trias també hauria de servir per posar més el focus sobre un equip que, de moment, no ha aconseguit engrescar la ciutat i porta pocs espectadors a Fontajau a veure els partits. El partit de dissabte contra el Vic, i en l'horari que el club té sempre com a primera opció (19.00), per mesurar l'impacte de «l'efecte Jordi Trias» tant a la pista com a les graderies de Fontajau.