El segon lloc final en el Campionat d'Espanya de Velocitat, Superstock 1.000, del pilot de Porqueres Xavi Pinsach de l'escuderia ETG Racing va merèixer un homenatge per part de l'Ajuntament de Girona en un acte en què l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, va destacar que «tot és possible treballant en equip». Pinsach ha estat subcampió en la cilindrada més alta del campionat estatal competint amb una escuderia, ETG Racing, en què bona part de l'equip tècnic està format per estudiants de l'Escola Tècnica Girona, de la qual el mateix pilot de Porqueres va ser alumne.

«Com a ciutat, no ens podem sentir més orgullosos del que heu aconseguit. El que heu fet és extraordinari i heu demostrat que tot és possible amb compromís, ganes i treball en equip», va dir Marta Madrenas, que, acompanyada pel regidor d'Educació Esports Pep Pujols, va fer-se una foto amb Xavi Pinsach, la Kawasaki que ha pilotat en el Mundial i els directors de l'Escola Tècnica Girona, Joan i Jordi Moncanut.

En el seu parlament, Madrenas va encoratjar els alumes de l'Escola Tècnica Girona a comprometre's amb la «feina ben feta» que es fa al centre gironí, amb l'experiència de molts anys oferint cursos de formació en el món de la mecànica, i que el 2014 va crear ETG Racing. A l'escuderia, els alumnes del curs de mecànica de competició tenen la possibilitat d'intervenir en la preparació de les motos que participen en els diferents campionats i també en el dia a dia de les curses (muntatge del box, assistència del pilot...).

Amb aquest sistema, Xavi Pinsach ja va guanyar el Campionat d'Espanya de Superstock 600 el 2015 i ara, tres anys després, ha arribat el subcampionat en la categoria reina del CEV.