El Club Handbol Garbí de Palafrugell va celebrar dissabte els seus 40 anys d'història durant l'acte de presentació dels equips que participaran en l'actual temporada 2018-2019. Amb motiu d'aquest aniversari, el Garbí, amb la col·laboració de l'Ajuntament, va presentar un domàs protagonitzat amb una fotografia de gran format d'Albert Rocas lluint la samarreta del club que el va veure créixer. Així, l'extrem palafrugellenc més rellevant que ha sorgit des de les categories inferiors del club serà recordat en un espai del pavelló poliesportiu després de la seva retirada de les pistes com a jugador.

Rocas ha comptat amb una llarga trajectòria als principals clubs d'handbol en àmbit internacional. Entre els seus èxits cal destacar la seva participació en els Jocs Olímpics de l'any 2008 celebrats a Pequín, aconseguint la medalla de bronze. I va rebre la Medalla d'Argent de Palafrugell al Mèrit Esportiu el 13 de setembre de 2008. Paral·lelament a aquest homenatge, el club també va aprofitar per presentar les seves plantilles i celebrar un aniversari molt especial, el dels seus 40 anys d'existència. Albert Rocas no va poder assistir a l'acte però en nom seu hi van anar diversos amics i familiars.

A finals dels anys 70 Josep Maria Mora, un dels mestres del col·legi Prats de la Carrera, va iniciar la pràctica de l'handbol a Palafrugell i va fundar el Garbí el setembre de l'any 1978. En aquell precís moment, el club es va iniciar comptant amb dos equips (un d'infantil i un de cadet) i el primer president de l'entitat va ser Cosme Madí. D'aquesta manera, el 17 de gener de l'any 1979 l'Handbol Garbí ja va inscriure dos equips a la lliga territorial de Girona: un d'infantil i un de cadets i el 3 de febrer del 1979 es va produir el debut del club en competició oficial amb els partits contra l'Sport Lloret. Aquells van ser els orígens d'un club referent per a l'handbol gironí que ja ha celebrat el seu 40è aniversari.