Maverick Viñales es va despedir del Mundial de MotoGp d'aquest any sense poder completar la cursa. El pilot de Yamaha se'n va anar per terra en la volta 14 i d'aquesta manera s'havia de conformar amb la quarta posició en el Mundial de pilots.

Va ser Andrea Dovizioso (Ducati) qui va gaunyar la carrera de MotoGP del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, última prova del Mundial de motociclisme, en la qual la pluja va obligar a parar la carrera i rellançar-la ja sense el campió del món Marc Márquez (Repsol Honda), que va patir una caiguda en la volta 7. L'italià, que acaba la temporada com a subcampió, va ser acompanyat al podi de Xest per dos espanyols: Àlex Rins (Suzuki), que ha arribat a liderar en moltes fases de la cita, i Pol Espargaró (KTM), que ha aconseguit el seu primer podi i el de KTM en MotoGP.

Les difícils condicions climatològiques i de la pista van convertir l'última cita del campionat en una carrera de supervivència; la pluja no va abandonar el Circuit Ricardo Tormo i va causar nombroses víctimes, tantes que quan la prova es va detenir mancant 14 voltes només quedaven 16 pilots en pista.

En la primera sortida i amb algunes gotes caient sobre el traçat, Àlex Rins va realitzar una sortida impecable per treure-li el liderat al poleman del dissabte, Maverick Viñales, que també es va veure superat en les primeres voltes per Andrea Dovizioso (Ducati), Marc Márquez i Pol Espargaró.

En la volta 14, i la pluja refermava. «Dovi» va aixecar la mà demanant l'ajornament i gairebé al moment Direcció de Carrera feia onejar la bandera vermella en pista, tard per a alguns pilots.

En aquesta nova sortida Rins va tornar a posar-se per davant, però aviat Dovizioso li va treure la posició de privilegi i Rossi el va condemnar al tercer lloc. La caiguda del transalpí mancant quatre voltes, just després de la d'Álvaro Bautista (Ducati), va permetre a Pol Espargaró situar-se en posicions de podi.

La quarta posició final va ser per l'italià Michele Pirro (Ducati), que va arribar un segon més tard que Espargaró. Mentre, el cinquè en creuar la línia de meta va ser Dani Pedrosa (Repsol Honda). El pilot català es va acomiadar d'aquesta manera de la categoria reina del motociclime.

Arenas abandona a Moto 3

En Moto2 Isaac Viñales es va quedar a les portes dels punts, i va finalitzar la cursa en setzena posició. D'aquesta manera, el pilot de Llançà acaba el Mundial en 26a posició, amb 7 punts, i només ha puntuat en tres proves.

Tampoc va tenir sort Albert Arenas, que va abandonar passades 17 voltes de la cursa de Moto3. El gironí acaba el Mundial en novena posició amb 107 punts en un any especial per ell, ja que ha aconseguit guanyar dues carreres.

En Moto3 el turc Can Oncu va passar a la història sent el pilot que guanyava una cursa mundialista de motocilista amb més edat: 15 anys i 115 dies.