El Salt, que a la primera jornada se les prometia molt felices amb la primera victòria, ha perdut tot el que ha jugat des d'aleshores. Ahir, de manera clara contra l'Esparreguera (61-76), molt superior durant els dos primers quarts. I és que allà va ser on els homes de Miquel Martínez van alimentar un desavantatge que no es capgiraria després del descans, malgrat que la millora va ser evident. Sense anar més lluny, el Salt va anotar 24 punts en el tercer quart; els mateixos que en els dos primers, en què va lligar 12 punts en cadascun d'ells. Si el salt qualitatiu en atac va ser important, va ser gràcies a la feina defensiva: l'Esparreguera només va ser capaç de fer 28 punts en els darrers 20 minuts mentre que en els primers 20 en va fer 48. S'havia començat tan malament que ni així la remuntada va ser possible.

Des del primer moment es va comprovar que el Salt, cada dia més cuer, arrossegava un dèficit important. Abraçats al rendiment de Juanola (16 punts), Planas (13, tot i ser eliminat per faltes personals) i Albert Pujolràs (25 de valoració amb 8 punts i 17 rebots), van veure com l'Esparreguera sortia molt més endollat, desitjant tancar el partit com més aviat millor. Fontanals (17 punts) i Ala (14) van fer anar de corcoll la defensa gironina, superada en encert i en intensitat durant una primera meitat que va deixar el partit sentenciat, a falta de miracle.

Els gironins, que perdien de 24, es van posar a 16 a la fi del tercer quart per acabar perdent de 15. Si només s'agafen els dos darrers quarts, el parcial va ser de nou punts a favor. Però la reacció no va servir a l'eqiup de Miquel Martínez per trencar la seva ratxa de derrotes a Lliga EBA.