El Bàsquet Girona va encaixar ahir a Villarrobledo la quarta derrota seguida a la LEB Plata en un partit que van tenir controlat pràcticament sempre. Poc després de l'inici del darrer quart, un punt de Berry situava un 50-61 que permetia afrontar amb prou optimisme el desenllaç del duel. En un tres i no res, però, l'equip local, amb un enratxat Diene, va capgirar el desavantatge per situar un 62-61 que feia que tot hagués de tornar a començar amb poc menys de set minuts per jugar. El Villarrobledo va endurir la defensa, va pressionar tota la pista per dificultar la construcció de jugades dels gironins, i tot va desembocar en un final a cara o creu, després que la petita reacció del Girona (62-66, a 4 minuts del final) no acabés reixint. El Villarrobledo va tenir el triomf a l'abast sense passar pel temps extra amb l'encert de Fernández des dels tirs lliures, però a 29 segons del final Alzamora, també anotant des de la línia de personal, va establir el 72-72. Encara hi va haver temps perquè el conjunt local desaprofités el seu atac i que els gironins, amb cinc segons, no poguessin trobar el bàsquet de la victòria.

Tot plegat va acabar desembocant en la pròrroga. I allà sí que, sense discussió, el Villarrobledo va ser netament superior, anotant 18 punts amb certa facilitat davant d'un Girona que havia deixat escapar la seva oportunitat. L'equip de Quim Costa encaixava la quarta derrota seguida en el seu debut a LEB Plata i ara prepara la visita del Vic el proper dissabte (19.00) com una autèntica revàlida, i més si es confirma el fitxatge de Jordi Trias, que elevarà el potencial del bloc de manera exponencial.

Tot i els nervis per la mala situació esportiva que viu l'equip fruit de les últimes derrotes, el Girona va sortir a Villarrobledo sense complexos, i de seguida es va posar per davant. Al final del primer quart els de Costa dominaven 11-19, i al descans hi van arribar amb 10 punts d'avantatge després de resoldre un primer moment complicat, quan el rival es va posar 21-23. En el tercer parcial els gironins van seguir mantenint el seu domini gràcies a l'encert de Cuéllar que, per exemple, situava un 40-52, respost amb dos triples seguits de Martínez (46-52). Aquest moment també se salvaria per entrar al darrer parcial dominant d'onze (48-59) fins que una esbojarrada reacció local va igualar el partit i el va condemnar a decidir-se en la pròrroga.