La intensitat del Sevilla va ser suficient per derrotar un Espanyol que va caure amb el cap ben alt. Malgrat avançar-se amb un gol de Borja Iglesias, el setè del seu compte particular, els homes de Pablo Machín, que fa dies que ha instal·lat una identitat pròpia que exigeix tenir molt caràcter, van capgirar el marcador amb dos gols de Mercado i Ben Yedder en els darrers 20 minuts de partit. Amb aquesta derrota, l'Espanyol perd l'oportunitat sorgida hores abans amb la derrota del Barça al Camp Nou, d'empatar a punts al lideratge de la Primera Divisió i cau a la cinquena posició, superat precisament pel Sevilla, que es col·loca segon a un punt dels blaugranes.

Una jugada de Sergio García aprofitada per Dídac la va rematar Borja Iglesias al fons de la xarxa, confirmant les bones sensacions d'un Espanyol fort sobre el terreny de joc. Fins i tot, podia haver sentenciat el partit però Vaclík va evitar un 0-2 a xut de Granero. Immillorable també va ser l'actuació de Diego López, gegant davant Sarabia quan tot el Sánchez Pizjuán cantava l'empat.

Al descans, Machín va fer un canvi de peces que resultaria fonamental, fent entrar Ben Yedder per Promes. Amb un Sevilla cada cop més gran i amb l'Espanyol regalant metres perquè no tenia més remei que fer-ho, la remuntada va ser un fet: Mercado, rematant una jugada de la pissarra de Jordi Guerrero, i Ben Yedder, que havia estavellat una pilota al travesser instants abans, picant suaument la pilota al fons de la xarxa, van culminar un premi merescut al llarg dels 90 minuts.