El Centre Excursionista Empordà organitza, fins al 24 de novembre a la sala La Cate de Figueres, la 17a edició de la Mostra de Muntanya i Aventura, un dels festivals de muntanya més prestigiosos del país que durant el seu recorregut ha acollit destacats alpinistes, escaladors i corredors de muntanya d'àmbit mundial. Aquest cop, i seguint la dinàmica de l’any anterior, el Centre Excursionista Empordà ha apostat per seguir donant veu a esportistes catalans. Així, els tres ponents escollits d’enguany seran l’esquiadora Mireia Miró, l’escaladora Sílvia Vidal i l’alpinista Oriol Baró.

Miró (aquest divendres a les 21 h) va tornar a les competicions d’esquí de muntanya el 2015 després de dos anys de descans i també participa en curses de munta­nya. Vidal, per la seva part (aquest dissabte a les 18 hores), torna a Figueres sis anys després per explicar una nova ruta en solitari que ha fet a una vall remota d’Alaska, on va estar 17 dies penjada a la paret. D’altra banda, Baró ­(divendres dia 23 a les 21 h) va conquistar l’Himàlaia el 2001 i aquest estiu va intentar assolir el Gasherbrum IV per una nova ruta.

Primer concurs de curtmetratges

Paral·lelament, La Mostra seguirà projectant diferents pel·lícules d’aventures reals a la muntanya, com Tracks, Solidream. Les ­Oeuvres du Pamir, Incognita Patagonia i Solo in Papua. A més, els curtmetratges Kinabalu la muntanya ­vivent i Balkan Mountains optaran als premis del públic i del jurat la primera edició del concurs d’Autopodium Volskwagen.