Leo Messi torna a ser notícia, encara que aquest cap de setmana no hi hagi lliga pels compromisos internacionals i que el dilluns centrés totes les mirades tot recollint el premi que l'acredita com el màxim golejador de l'última Lliga a la Primera Divisió. Ahir, el davanter argentí del FC Barcelona s'havia de personar a Girona en un judici per un presumpte incompliment de contracte, que va permetre ql seu dia que el seu pare regularitzés, ara fa uns anys, la seva residència a Espanya. Judici que va estar suspès durant dues hores per una vaga i que es va acabar reprenent. No haver-hi fet acte de presència fa que el blaugrana s'arrisqui a una multa.

Informava ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que Messi havia estat citat a les 10 del matí als jutjats de Girona. Però que, tot i això, finalment no s'hi va presentar. Això, però, no va ser el motiu pel qual el judici es va suspendre durant dues hores, sinó la vaga dels lletrats d'administració de justícia. Va tornar l'acció a partir d'un quart d'una del migdia amb previsió que declarés un testimoni de manera física i dos més, en aquest cas la part que representa els interessos del pare del futbolista, a través d'una videoconferència.

Pel que fa a la incompareixença del futbolista, la legislació precisa que «si la part citada per a l'interrogatori no comparegués al judici, el tribunal podrà considerar reconeguts els fets»; en aquest cas l'impagament d'una recompensa a l'empresa constructora que va contractar el pare de Leo Messi si el davanter era capaç d'arribar a la primera plantilla del Barça.

A tot això, cal afegir que la normativa també contempla la imposició d'una multa previ advertiment a l'interessat (en aquest cas el mateix Leo Messi) sempre que la seva absència no s'hagi pogut justificar.