Espanya juga avui a Croàcia i depèn d'ella mateixa per classificar-se per a la fase final de la Lliga de les Nacions. L'equip de Luis Enrique visita un rival al qual va guanyar per 6-0 en el partit d'anada amb l'objectiu de refer-se del cop rebut contra Anglaterra i certificar amb una victòria l'accés a la següent ronda. El camí del nou seleccionador era brillant fins l'ensopegada en l'últim matx oficial. Això va provocar no només la primera derrota, sinó que ara s'ho juga tot contra la subcampiona del món i en un ambient intimidatori.

Amb David de Gea a la porteria, els canvis arribaran segur en una defensa on torna Jordi Alba, quatre mesos després de l'última convocatòria. El seu excel·lent rendiment amb el Barça ha fet que Luis Enrique canviï d'opinió. Alba tornarà a la banda esquerra de la defensa, on s'hi va provar sense massa fortuna Marco Alonso i on sembla que hi té més la partida guanyada Gayá, del València. L'absència del madridista Carvajal al lateral dret és un maldecap per al tècnic. Haurà de triar entre César Azpilicueta, Sergi Roberto o Jonny, tots ells a la llista. Tampoc hi estarà Thiago, una baixa de pes al mig del camp. Ceballos o també el mateix Sergi Roberto tenen números d'ocupar el seu buit.

De la seva banda, Croàcia necessita guanyar per continuar amb opcions de passar a la fase final. Ho farà amb absències importants, com les de Mario Mandzukic, Daniel Subasic i Vedran Corluka. El seleccionador balcànic, Zlatko Dalic, està convençut que el seu equip està en més bona forma que l'últim cop que es va enfrontar amb Espanya.

El seleccionador espanyol va assegurar que el partit serà «a tot o res» amb la classificació en joc per a la Final Four de la nova Lliga de Nacions, a més d'estar convençut que el seu rival sortirà a «atacar» per les necessitats que té. «Aquest partit és totalment diferent del que vam jugar a Elx, amb la qual cosa poques referències podem tenir», va afegir.