El pilot empordanès Maverick Viñales (Yamaha) té aquest cap de setmana la possibilitat d'acabar tercer en la classificació del mundial de MotoGP superant el seu propi company d'equip, l'italià Valentino Rossi. Els dos pilots de Yamaha arriben a l'última cursa, València, amb només dos punts de diferència a favor de l'italià en la classificació del Mundial.

«El simple fet de poder disputar la tercera plaça és gairebé com un regal, més en estar a només dos punts del meu propi company d'equip i és una alegria optar a aquest lloc», va assegurar Maverick Viñales durant la presentació de la Guia de Seguretat Viària per a motorista d'un dels seus patrocinadors personals.

«Poder aspirar encara a la tercera posició ja és un avantatge, ja que hi ha molt a guanyar i poc a perdre», va continuar Viñales, vencedor en el Gran Premi d'Austràlia, que suma un total de 193 punts en el Mundial de MotoGP, pels 195 punts de Rossi.

Maverick Viñales va anar ahir a la presentació de la nova Guia de Seguretat Viària per a motoristes elaborada pel seu patrocinador Midas i amb la col·laboració de la Direcció General de Trànsit (DGT).

En particular, en referir-se a la Seguretat Viària, el pilot de MotoGP va dir estar molt conscienciat amb la mateixa i va admetre que es va treure el carnet de moto «aquest any» per agregar que «la Seguretat Viària és una de les qüestions més importants per al motorista, que reconec que hem de tenir una mica de cap i respectar la resta d'usuaris; el primer que faré és llegir-me la Guia». A més, Viñales va reconèixer que la competició i la Seguretat Viària tenen moltes afinitats. «La tecnologia que nosaltres utilitzem en la competició en molts casos serveix per a la vida quotidiana, un exemple clar és el control de tracció, mentre que del carrer nosaltres també hem agafat coses, sobretot per a la visibilitat en cas de pluja».