Un dels principals candidats a endur-se el títol de Tercera Catalana masculina aquesta temporada és l'Adepaf. Amb les quatre incorporacions, l'equip figuerenc haurà d'estar a la part alta de la taula sí o sí, tot i que després de set jornades ja ha perdut dos partits, un d'ells contra el líder imbatut, el Bescanó. Tot i això, els figuerencs sembla que cada dia tenen el rodatge més fet i el joc de Jordi Marull es va impregnant en els seus homes.

El passat cap de setmana, a la pista de l'Olot, l'Adepaf va saber patir i a l'últim quart va marcar les diferències, 15-24, per un 67-77 definitiu. A punt de rebre el Bencriada, que és setè, dissabte (18 h), els de blau són tercers, empatats amb el Santjoanenc.

La resta de la jornada només ha comptat amb tres victòries més. D'una banda, el Vilafant femení de Segona Catalana, que tot i no fer gaire bon partit va saber endur-se un matx espès (60-55), malgrat anar sempre per davant en el marcador. Les de Francis Rodríguez són setenes, amb cinc victòries i tres derrotes, abans de visitar la pista de l'Onyar.

D'altra banda, l'Escala femení de Tercera segueix imbatut després de vèncer a la pista del Vedruna Palamós en un matx ajustat (54-67) tot i que sempre va comptar amb un coixí de punts còmode. Aquesta setmana s'enfronten al Sant Celoni, un equip de la part alta que posarà a prova les noies de Susi Martí.

I finalment, a Tercera Territorial masculina, el Grifeu-Llançà, que és tercer, va aconseguir la victòria contra el Campdevànol (70-50) en un partit que es va decidir al tercer període (23-9) pels homes de Xavi Garriga, que només han perdut un partit. Aquesta setmana, contra el Palau Sacosta Salt, dissabte 19.30 h, intentarà seguir amb la bona dinàmica.

Pel que fa als equips que van punxar, el Vilafant masculí de Segona va competir davant d'un Sant Narcís molt intens però no va poder trencar la mala dinàmica que arrossega l'equip ni suplir les baixes que tenia i va caure per 72-68. A Tercera masculina, l'Escala va perdre a la pista del Cellera Amer per 86-77 i se situa novè amb tres victòries i quatre derrotes.

FRANCESC AGUILERA

Els 11 equips i l'escoleta del Roses en la seva presentació.

El Roses, per la seva banda, a Segona Catalana, va perdre el dia de la presentació (56-72) contra el Farners. El club va presentar fins a 171 jugadors, entre els 11 equips i l'escola de bàsquet.

I a Tercera femenina, l'Escolàpies va caure 47-55 contra l'Athlètic Silenc i encara no coneix la victòria.

Per acabar, l'Escolàpies masculí de Tercera Territorial va perdre el seu primer partit aquesta temporada a la pista del Sant Hilari (63-51) tot i que es manté a la part alta de la classificació.