Que les curses de muntanya cada cop tenen més adeptes és una realitat palpable, a la comarca i a la resta del país, des de fa uns anys. La seva orografia permet gaudir d’uns recorreguts únics i Creixell també ho ha volgut aprofitar. Situat a menys de 15 minuts de Figueres amb cotxe, es tracta d’un poble d’una vintena d’habitants que pertany al municipi de Borrassà. Així, el pròxim diumenge dia 18 de novembre (9.30 hores) organitzarà la primera edició de la Trail Creixell Empordà Corriols d’Aigua, que comptarà amb circuits de 7 i de 14 quilòmetres per la serra de Creixell.

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació de Veïns i Amics de Creixell amb la col·laboració de l’Ajuntament de Borrassà i Škoda, comptarà amb «corriols infinits i sorprenents, amb desnivells continus en l’entorn de l’Àlguema», expliquen des dels impulsors. El trail (14 km) i l’express (7 km) permetran als corredors «travessar rius, pujar boscos i saltar per corriols».

«El punt d’inici de la temporada»

Pere Montserrat, el coorganitzador de la prova, afegeix que «volem convertir Creixell en el punt d’inici de la temporada de trail running». Per al jove creixellenc de 16 anys, la Trail Creixell serà una oportunitat «per córrer per entorns salvatges, feréstecs i, el més important de tot, totalment desconeguts, fins i tot per a la gent de Bor­rassà. Els interminables corriols seran l’especialitat de la casa».

Els 250 dorsals, exhaurits

El recorregut de 14 km tindrà un desnivell acumulat de 280 metres positius, comptarà amb dos avituallaments i passarà per punts com la riera d’Àlguema, el Clot dels Roures, la Serra, la Resclosa de Creixell, Mas Tupiner, Font dels Estudiants i Camps de Can Cap d’Aigua. El de 7 km, amb 120 m de desnivell, tindrà un recorregut similar.

La sortida serà a 2/4 de 10 del matí des de l’Arbreda de Creixell i des de les 8 es podran recollir els dorsals que no s’hagin anat a buscar el dia abans. Hi haurà servei de guarda-roba, de bar i de massatges. Cal destacar que les 250 inscripcions que es van posar a disposició s'han acabat aquest dimarts.