A principi d'estiu, l'Spar Citylift Girona confirmava el fitxatge de Shay Murphy per posar la cirereta a una plantilla en què ja estaven confirmades les renovacions de Núria Martínez, Colhado i Buch; i les arribades de Laia Palau, Bea Sánchez o Hampton. Amb una merescuda fama de ser una de les grans anotadores del bàsquet europeu en els últims anys, Murphy no ha fallat i, després de sis jornades de lliga, la nord-americana arriba a l'aturada de la competició pels partits de seleccions dominant els rànquings individuals de Lliga Femenina-1. Shay Murphy és la jugadora més valorada de la competició i, encara que en el rànquing d'anotadores ocupa la segona posició, és la jugadora que té més punts entre les que han jugat tots els partits. Només la supera la nova incorporació del Sant Adrià, Meighan Simmons, que amb tres partits porta 19 punts de mitja. Amb sis partits, Shay Murphy té unes mitjanes de 18,3 punts i una valoració de 21,7. La segona jugadora més valorada de la Lliga, Lyn Weaber (Gipuzkoa), ja està molt lluny d'ella, amb 17,5.

Diumenge, contra el Zamarat va fer, almenys pel que fa a les estadístiques, el seu millor partit d'aquest inici de temporada: 28 punts amb poques errades en el tir (8/11 de 2 i 3 de 5 en triples), 4 rebots, 3 assistències i 5 pilotes recuperades amb una valoració final de 35. Igual que la victòria de l'equip, els números de Shay Murphy es varen cimentar en el primer quart. L'Spar Citylift Girona va arribar al final dels primers 10 minuts guanyant per un escandalós 32 a 2, en què Murphy, que va jugar el quart sencer, va col·laborar amb 11 punts (sense cap errada en el tir), 3 rebots, 2 assistències, 2 pilotes recuperades i 1 falta rebuda: total, 19 de valoració. Els 35 de valoració varen donar a Shay Murphy el primer guardó de jugadora més valorada de la jornada d'aquesta temporada, superant els 34 de Roselis Silva (Bembibre) i els 31 de Lyn Weaber (Gipuzkoa), però és ja el tercer que recau en una jugadora de l'Spar Citylift Girona després dels dos de Keisha Hampton en la segona i la quarta jornada.

Veure Shay Murphy al capdavant de les estadístiques individuals d'una competició no és cap novetat. La temporada passada, Murphy va acabar sent la segona màxima anotadora de la lliga turca amb el Canik, mentre que en els seus inicis a la lliga espanyola havia fet autèntics estrips a tots els equips jugant amb San José de Lleó i, sobretot, en les seves temporades al Sóller. El seu curs més espectacular va ser el 2010/11, quan va acabar la Lliga amb una mitjana de més de 25 punts per partit. Aquell va ser el darrer any al Sóller d'una Murphy que després va pasar pel Ros Casares, que va guanyar l'Eurolliga el 2012, coincidint amb Laia Palau, Galatasaray, Perfumerias Avenida, Galatasaray, Bourges... fins a arribar aquest passat estiu a Girona.