El Selvatans és l´únic club de la comarca que manté camp de terra després que aquesta temporada el Camallera hagi instal·lat gespa artificial. No obstant això, el 2019 té la intenció de deixar mastegar sorra i col·locar, també, superfície sintètica. Tal com han fet altres clubs, els de la Selva de Mar aprofitaran la gespa artificial que deixen altres entitats amb motiu de la renovació. En aquest cas, ja disposen dels rotllos de gespa d´un camp de Barcelona i en els propers mesos iniciaran la instal·lació.

Així, qui sap si a finals d´aquesta temporada El Brascó ja podria presentar un altre aspecte. Per aquest motiu, els selvatans ja estan canviant, a la mesura que els rivals els deixen, l´ordre dels partits, jugant els màxims que pugui com a local actualment, per així tenir temps de col·locar la gespa a la segona volta.

Romà Brusés, 41 anys i 9 gols

No hi ha dubte de qui és l´ànima del Selvatans i artífex que es produeixi aquesta revolució. Es tracta de Romà Brusés, que als seus 41 anys acumula nou gols aquesta temporada, a Quarta -el dissabte va anotar un trio contra el Vila-sacra B (4-1)-, i a l´estiu va alleugerir-se alguna tasca, com la de president, en què va cedir el lloc a Joan Perelló, alhora jugador. Els groc-i-negres són 12ns i estan sobrevivint a la marxa del seu pitxitxi, Lluís Ortiz, que a l´estiu va fer les maletes en el Llançà.

L´equip, que ha guanyat múscul, va fitxar una desena de peces, com Ivan López i Rupert Kleinert (Llançà), David Capellan, Qamar Álvarez, Kantara Jawara, Francesc Corominas, Kuba Krubally, Mamadou Mballo, Bangally Fofana, Dembo Sadio i Yaya Touray.

El líder Cadaqués, intractable

A la resta de la jornada, el Cadaqués segueix com a líder i únic imbatut després de deu jornades després de superar la PU Figueres (1-5). La lluita pel segon lloc segueix oberta, amb triomfs de l´Armentera, Fortià, Vilajuïga i Elit Palau-saverdera.