La corredora noruega Lone Karin Brochmann és una habitual de la Copa del Món de Curses d'Orientació. Ara fa quinze dies va acabar onzena a la cita de Pequín. Aquest cap de setmana ha estat la gran dominadora del Girona City Race, que ha reunit a la ciutat al voltant de mig miler de corredors d'una disciplina amb molts adeptes al nord d'Europa i cada cop més coneguda, i practicada, a Catalunya. A Girona, Brochmann ha guanyat les tres curses que ha corregut: divendres al vespre, un esprint nocturn al castell de Montjuïc; dissabte, la cursa de mitja distància, que, amb sortida i arribada des de Fontajau, passava pel Puig d'en Roca i la Devesa; i diumenge, la de llarga distància, que, sortint del parc de la Ribes del Ter, conduïa els corredors a buscar fites per diferents punts de la ciutat, com el Barri Vell, les Pedreres, Sant Daniel i Montjuïc.

En les curses d'orientació, els participants busquen una sèrie de punts marcats (o fites) en un mapa en el menor temps possible i amb l'única ajuda d'una brúixola. Diumenge, en la prova llarga, Lone Karin Brochmann va fer una autèntica exhibició completant el recorregut amb una hora i quatre minuts, guanyant molt clarament per davant de la seva compatriota Mai Elin Watson (1h 10') i de la catalana del Grions Xtrem Mar Serrallonga (1h 14'). El dia abans, dissabte, Brochmann ja havia fet valer la seva experiència per guanyar en la cursa de mitja distància amb 36 minuts per davant de la russa Zoya Thikonova (38) i un altre cop de Mar Serrallonga. El domini de Lone Karin Brochmann ja havia començat divendres en l'escalada nocturna al castell de Montjuïc, en la qual va ser la més ràpida, 17 minuts, per davant de Watson i d'Evelina Ericsson.

En la categoria masculina, en canvi, la Girona City Race va ser un duel entre dos corredors, el britànic Nick Barrable i el bielorús Pavel Krasko, que es van repartir les victòries; un, dissabte, en la mitja distància, i l'altre, diumenge, en la llarga, allargant una lluita entre tots dos que haurà d'acabar a principi de desembre a Funchal (Portugal), quan es decideixi el guanyador final del circuit. L'European Race City Tour consta de vuit proves, Girona ha estat la penúltima cita del calendari i abans havia passat per ciutats com Aveiro (Portugal), Mèrida (Espanya), Ypres (Bèlgica), Londres (Regne Unit), Roma (Itàlia) i Manchester (Regne Unit).

A Girona, Pavel Krasko va guanyar la cursa de dissabte, mitja distància, amb un temps de 39 minuts per davant de Barrable, que va entrar una mica menys de dos minuts després, amb el corredor del CO Berguedà Eduard Vizcaya completant el podi amb 42 minuts. En canvi, diumenge, en la cursa llarga, Barrable va ser el guanyador per davant de Krasko, amb només un minut de diferència: una hora i divuit minuts per al britànic i una hora i dinou minuts per al bielorús. El corredor del club amfitrió Aligots Girona Narcís Pou va acabar tercer amb una hora i vint minuts. Divendres, en l'esprint nocturn pujant al castell de Montjuic, la victòria va ser per a Dmitry Vorobyov, seguit de Sylvain Jourdana i de Krasko. Barrable no el va disputar.