Un total de 5.000 inscrites han participat, aquest diumenge al matí, a la tercera edició de la Cursa de la Dona de Figueres. La prova, que es podia fer corrent o caminant, tenia un recorregut de 5 km pel centre de la ciutat, que s'ha convertit en una autèntica marea rosa per tercer any. Després de rebre'n 3.315 al 2016 i 4.715 al 2017, aquest cop el Grup Iris, les organitzadores, han tocat sostre i han arribat al límit que s'havien proposat. De fet, les inscripcions es van tancar un dia abans del previst.

"Ens fa molta il·lusió, però el nostre objectiu no és batre rècords, ens agrada celebrar la vida i diades com aquestes", comentava Lídia Albert, la presidenta del Grup Iris, que ha agraït la tasca dels voluntaris. "El nostre objectiu és donar suport a les persones que pateixen càncer de mama, el 99% ho patim les dones, però hi ha un 1% d'homes que també", ha subratllat.

Bassas, Puertollano, Loza i Gravalos

La prova solidària, coordinada per l'Associació d'Empordaneses Afectades de Càncer de Mama, s'ha iniciat a les 10 del matí en el carrer Nou i ha acabat a plaça Catalunya. Quan pràcticament l'última participant iniciava la cursa, a l'altre costat, la més ràpida, Sònia Bassas, creuava la meta, després de córrer durant 19 minuts aproximadament -la cursa-marxa no era competitiva i tampoc hi havia cronometratge, però si reconeixement per a les tres primeres. La corredora de Tortellà, de 40 anys i vencedora per segon any seguit, ha estat acompanyada en el podi per la figuerenca Irene Puertollano, que ha pujat un esglaó respecte l'edició anterior, i per les joves Andrea Loza i Bruna Gravalos, que han arribat agafades de la mà.

En categoria infantil, per a nenes de menys de 10 anys, les tres més ràpides han estat Valentina Moradell, Martina Santiago i Marina Miró.

Després de tocar sostre amb les 5.000, des de l'organització intentaran ampliar dorsals l'any que ve: "Al 2019? Intentarem repetir les 5.000, potser una mica més", ha augurat Albert. Marta Felip, l'alcaldessa, ha apuntat que "és molt difícil acollir 5.000 persones en un mateix esdeveniment, ja no sé què passarà a la propera edició. Si som 6.000 haurem d'eixamplar els carrers de Figueres". Pel regidor d'Esports, Jordi Masquef, "Figueres ha tornat a demostrar la seva cara més solidària, en podem estar orgullosos".

Partit del Figueres-Pobla de Mafumet

La jornada de la Cursa de la Dona ha comptat amb activitats paral·leles i es tancarà aquesta tarda amb el partit Figueres-Pobla de Mafumet, a l'Estadi de Vilatenim (16.15 h), on hi haurà actuació de l'escola de dansa Dance Me i entrada gratuïta per a tothom amb qui vagi amb una peça de color rosa.