El Girona va encaixar la segona derrota seguida, tercera de la temporada, a la pista de La Roda (76-58), en un partit en què els homes de Quim Costa no van aconseguir mai posar-se per davant el marcador. Una derrota que fa que per primer cop aquesta temporada els de Fontajau no estiguin classificats ente els sis primers. Això faria que l'equip de Costa disputés la segona fase de la LEB Plata per no descendir a la Lliga EBA.

Els gironins, que tenien la baixa de Nil Angelats, van començar el partit amb cinc atacs consecutius sense anotar -quatre llançaments errats i una pèrdua de pilota-. No va ser fins quan gairabé es portaven tres minuts que Berry va fer la primera cistella pels visitants (5-2).

Tot i així, l'inici dels de Quim Costa no va ser bo, ja que en els primers deu minuts de partit només van ser capaços d'anotar set punts i això va fer que el desavanatge al final del quart fos de set punts (14-7), un desavantatge que es va fer més gran i va arribar fins als nou punts a quatre minuts per al descans (20-11).

Va ser a partir d'una cistella de Bolton que el Girona va reaccionar i va aconseguir un parcial de 9-14 en els últims cinc minuts del segon parcial per marxar als vestidors amb un desavantatge de quatre punts al marcador (29-25). Un resultat que feia pensar que els de Quim Costa podrien ser capaços de capgirar.

Però en el tercer quart un parcial de 20-6 en els primers set minuts, posava contra les cordes els gironins, que perdien de 18 punts (49-31), un desavantatge que es mantindria al final del parcial (57-39).

Els gironins van tenir una tímida reacció a l'inici de l'últim parcial. Després d'un triple dels locals (60-39), els visitants van fer un parcial de 0-7 i es van apropar a 13 punts quan faltavan set minuts per al final (60-44).

Però els locals no els van donar opcions de remuntar el partit i la diferència es va tornar a ampliar fins els 22 punts (76-54) -màxima diferència local en el partit- quan faltaven 30 segons per al final. Les cistelles de Juscafesa i Ramos en els segons finals van servir perquè la diferència final no fos tan àmplia.

Tot i només disputar 15 minuts i jugar amb molèsties físiques, Sergi Costa va ser el màxim anotador de l'equip gironí amb 13 punts.

Per mirar de trencar aquesta mala dinàmica el Bàsquet Girona rep dimecres la visita de l'Azuqueca, un equip que ahir va guanyar el Múrcia (67-64) i porta quatre victòries en el campionat, les mateixes que el conjunt de Quim Costa.