El ja matemàticament campió del món, Lewis Hamilton (Mercedes) sortirà des de la primera posició en el Gran Premi de Brasil, penúltim de l'any, que se celebra aquest cap de setmana al circuit d'Interlagos. El britànic va imposar la seva llei i va aconseguir la pole position amb un temps d'1:07.281. La prova és avui a les 18.10, en directe per Movistar+.

És la novena pole d'aquest campionat pel cinc vegades campió del món, que es va imposar en una qualificació marcada per la pluja per davant Sebastian Vettel (Ferrari). Al darrere dels dos primers classificats en el Mundial de pilots, hi sotiran els seus dos escuders. Bottas (Mercedes) i Raikkonen (Ferrari) sortiran des de la segona fila de graella i en les dues últimes curses es juguen la reputació de quedar tercer en el campionat. El de Ferrari avantatja al seu compatriota amb 9 punts a la classifiació.

Mentrestant, els dos pilots espanyols no va passar de la Q1. Una vegada més, els McLaren no aconsegueixen sortir de la part de darrere de la graella de sortida i Fernando Alonso s'haurà de conformar en sortir en la divutena posició. El seu company d'equip, Stoffel Vandoorne ho farà des de l'última. D'aquesta manera, l'escuderia britànica firma la pitjor classificació de la seva història. Per altra banda, Carlos Sainz (Renault) va estar a punt de passar a la Q2, però per cinc mil·lèsimes no ho va aconseguir i avui sortirà setzè.

La d'avui no serà una cursa amb massa alicients. Amb el campionat ja decidit des de fa dues carreres, a Vettel només li queda l'orgull de guanyar el britànic. L'alemany no venç en un Gran Premi des del passat 26 d'agost a Bèlgica. Mentrestant, Hamilton també voldrà guanyar després de dues curses sense fer-ho. Encara no ha aconseguit el triomf amb el títol a la butxaca.