5.000. Hi encara haurien pogut ser més. Aquesta és la quantitat de dones que, aquest diumenge dia 11 de novembre (10 hores), participaran a la tercera edició de la Cursa/Marxa de la Dona de Figueres. El Grup Iris (Associació d'Empordaneses Afectades de Càncer de Mama) ha tancat les inscripcions aquest dijous a la tarda, a la Casa Empordà, l’antic Escorxador, un dia abans del previst, després de tocar sostre. Online, a través del seu web, ja havien quedat clausurades el dimecres.

Ara fa un mes i mig, en la presentació de la prova solidària, les organitzadores s’havien posat com a repte les 5.000 inscripcions. I ho han aconseguit. Mai la ciutat ha acollit un volum tan gran de participants en una prova de córrer o caminar a peu.

Així, la Cursa de la Dona trencarà el seu propi rècord, ja que superarà les 4.715 dones que s'hi van apuntar fa un any. El recorregut per la marea rosa de dones -els homes hi poden participar com a voluntaris o amb donatius a la fila zero- seguirà sent de 5 km, amb sortida al carrer Nou i arribada a la plaça Catalu­nya.

Entrada gratuïta per veure el Figueres

La Cursa de la Dona de Figueres comptarà amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat, d'entre les quals la Unió Esportiva Figueres, que enguany s'hi ha afegit i que després de la prova, a les 16.30 h, obrirà les portes de l'Estadi de Vilatenim per a veure el partit contra la Pobla de Mafumet a tothom qui vagi amb una peça de roba de color rosa.