L'Olot va sumar diumenge un punt amb regust de victòria contra el líder de la categoria: l'Hèrcules d'Alacant. Els de Raúl Garrido van mostrar una gran imatge col·lectiva, però el porter, Xavi Ginard, va ser l'home clau del partit salvant l'equip amb les seves aturades. «Els porters tenim la sort que quan fem les coses bé cridem molt l'atenció, però també quan ho fem malament som molt jutjats. Diumenge vaig tenir un bon dia, però el més important és que vam sumar un punt molt valuós i vam tornar a deixar la porteria buida», valorava el mallorquí.

El porter d'Artà ja va deixar molt bones actuacions el curs passat, sobretot a principi de temporada, quan l'equip tenia molts problemes per sumar punts. «L'equip no estava bé i vaig ser força protagonista. Estava en un bon moment i vaig fer bones aturades per ajudar a la reacció», recorda el porter balear, que suma dos partits consecutius (0-0 a Ontinyent i 0-0 davant l'Hèrcules) deixant la porteria buida. «Justament abans del partit d'Ontinyent parlàvem amb l'entrenador de porters, Pol Fresneda, que en defensa havíem de millorar, ja que alguns gols que havíem encaixat eren errors nostres. No sé si ha sigut casualitat o no, però arran d'aquesta reflexió hem deixat la porteria buida durant dues jornades consecutives».

Xavi Ginard està disputant la seva tercera temporada com a jugador de la Unió Esportiva Olot. Va signar amb el club garrotxí l'estiu de 2016 amb l'equip a Tercera Divisió i, des de llavors, s'ha convertit en un dels jugadors clau del conjunt olotí. «Quan em van trucar des de l'Olot jo feia uns mesos que estava sense equip. Em van presentar un projecte interessant i no m'ho vaig pensar», assegura Ginard.

Abans d'arribar a La Garrotxa, el mallorquí va jugar dues temporades a Grècia defensant els colors del PAE Veria i l'Aris de Salònica. Ginard creu que «el problema de marxar a l'estranger és que quan vols tornar a Espanya és difícil trobar equip» i assegura que va tenir sort de rebre la trucada de l'Olot. El porter mallorquí acaba contracte a final de temporada, però ell assegura que està molt a gust a Olot i vol continuar defensant els colors del club garrotxí. «Tant jo com la meva família estem molt bé a Olot. La meva dona té feina aquí i el meu fill està molt content a la ciutat. Jo faré tot el possible per renovar, tot i que aquestes coses mai depenen d'un mateix», valora Ginard, que desitja tornar a deixar la porteria buida també demà en la visita al Vila-real B. El filial groguet va aprofitar l'empat de l'Hèrcules a la Garrotxa per situar-se líder, amb el mateixos punts que els d'Alacant.