Llarga, llarguíssima reunió entre Èric Surís i el director general del club, Xavi Fernández, després de l'entrenament d'ahir al matí de l'Spar Citylift Girona. No va fer falta que ningú expliqués de què havien parlat. La lesió de Bea Sánchez ha deixat la plantilla amb només vuit professionals obrint la porta al perill que quan arriba un nou inconvenient -cansament per un viatge Europeu, problemes físics com els que té ara Keisha Hampton...- l'equip ho acusi als partits, com el que va perdre dissabte a la Seu d'Urgell contra el Cadí. El missatge del club és clar: no hi haurà fitxatge. I, per tant, li agradi més o menys, Èric Surís sap que aquest vespre contra el Gyor hongarès a l'Eurocup (20.00) i els partits que vagin venint els haurà d'afrontar amb les úniques ajudes de les joves del planter que cada dia entrenen amb el primer equip. «Com a equip sempre intentem afrontar la realitat com és i, per tant, afrontarem els partits de la millor manera possible amb el que tenim perquè aquesta és la nostra realitat», va explicar ahir Èric Surís que espera poder comptar avui «alguns minuts» amb Keisha Hampton.

L'aler pivot nord-americana pateix una contractura des que dissabte, en el partit de la Seu, va fer un mal gest quan la pivot local Shereesa Richards li va caure al damunt. «Esperem que es confirmi que la lesió de la Keisha (Hampton) no és greu i que ens pugui ajudar alguns minuts tot i que no ha entrenat cap dels dos dies», va dir Surís, que, si Hampton no pogués jugar, comptaria amb només dues jugadores interiors (Nadia Colhado i Julia Resingerova) i cap «quatre» clara, encara que Surís ha estat adaptant Helena Oma a aquesta posició des de la lesió de Bea Sánchez. Jugar amb les dues cinc a la vegada (Colhado i Resingerova), amb Oma i una de les dues i els possibles minuts de Keisha Hampton seran els arguments interiors de l'Uni contra un Gyor que, precisament, té el seu punt fort pro de cistella.

«El Gyor és un equip fort físicament amb jugadores interiors molt versàtils que fan mal dins la zona, començant per l'Arte (Spanou)», detallava ahir Surís sobre un rival en què destaca l'aler pivot grega que va jugar dues temporades a l'Uni (la segona ja amb el tècnic gironí a la banqueta). De moment, a l'Eurocup el Gyor ha guanyat a casa l'Uniao Sportiva (78-67) i ha perdut a casa contra el Gernika (79-67).

Al joc interior, Artemis Spanou i Reshanda Gray van destacar molt en els dos partits: 14 punts cadascuna amb 13 rebots per a la nord-americana contra l'Uniao; i 20 punts d'Spanou i 13 punts/10 de Gray en la derrota contra el Gernika. Dues bones pivots, una més hàbil i l'altra més forta a dins, que posaran a prova el minvat joc interior de l'Uni aquest vespre en un partit que pot permetre a les gironines acabar invictes la primera volta de la fase de grups de l'Eurocup. Una competició exigent, ahir el mateix Surís deia que el Gernika s'acaba de reforçar més amb la grega Eleanna Christinaki, i, a parer del tècnic, no és fàcil donar minuts a joves com la júnior Laia Moya (alternativa en el joc interior) o Aina Martín, Bagaria, Soler... «És molt complicat, alguna jugadora pot entrar en alguna rotació, però tampoc podem pensar que jugadores que estan entrenant molt bé i de les quals estic molt content ens han de treure ara les castanyes del foc a Europa saltant des de Copa Catalunya o des del júnior».