La tercera edició de la solidària Cursa de la Dona Vila de Figueres, organitzada pel Grup Iris, se celebrarà aquest diumenge, dia 11 de novembre (a les 10 del matí), amb un circuit de 5 km pel centre de la ciutat que es podrà fer corrent o caminant i que serà «pràcticament igual» que l’any anterior.

Aquest dimecres, ja hi havia 4.614 inscrites, tot dones. Les organitzadores, l’Associació d’Empordaneses Afectades de Càncer de Mama, s’havien marcat arribar a les 5.000 participants després de quedar-s’hi ben a prop (4.715) l’any passat. De moment, estan a només un centenar de batre el rècord: «Confiem a arribar a les 5.000, però si no, no passa res, estem molt contentes perquè un any més la resposta és molt bona», comentava aquest dilluns Lídia Albert, la presidenta del Grup Iris.

Dues vies per apuntar-s’hi

Encara queda tota la setmana per apuntar-se (9 euros), per diferents vies: pel web Grup Iris hi ha temps fins aquest dijous a les 11 de la nit; i, presencialment, i a la Casa Empordà, l’antic Escorxador, de dimecres a divendres de 10 del matí a 8 del vespre.

El recorregut per la marea rosa de dones -els homes hi poden participar com a voluntaris o amb donatius a la fila zero- seguirà sent de 5 km, amb sortida al carrer Nou i arribada a la plaça Catalu­nya.

La Cursa de la Dona de Figueres compta amb la col·laboració de diferents centres, com l’institut Alexandre Deulofeu i Ksameu en el voluntariat, i entitats com LaBlue Centre de Dansa, Dance Me, la Colla Castellera, Club Atletisme Figueres o la Unió Esportiva Figueres.