El Cros Atlètic Vila de Palamós arriba avui al seu quart de segle de vida gràcies a l'esforç de moltes mares, pares, escoles, però, sobretot, a la figura d'una persona que per primera vegada avui no estarà al capdavant de l'organització d'una prova que comença ben d'hora (08.40) en un escenari ben conegut de Palamós: el passeig del Mars. L'home en qüestió és Isidre Verdún, la persona que va fer despertar la passió per l'atletisme a l'atleta palamosí Adel Mechaal. De fet, en una ocasió l'atleta d'origen marroquí ja va expressar en aquest diari que «si no hagués estat per l'Isidre no hauria competit mai en uns Jocs Olímpics».

Cal destacar que, l'any 2016, l'Ajuntament de Palamós va decidir rebatejar el Cros amb el nom de Cros Escolar Adel Mechaal i avui s'en celebra la tercera edició en honor a aquell vailet que any rere any s'alçava amb la copa de campió del Cros. Verdún ha estat el tècnic coordinador d'Esports de l'Ajuntament de Palamós durant gairebé 30 anys. El gener d'aquest any, Isidre Verdún es va jubilar oficialment, deixant enrere una llarga trajectòria dedicada al foment de l'esport palamosí. Però no només Verdún va animar Mechaal a endinsar-se en el món de l'atletisme sinó que ell mateix també compta amb una dilatada trajectòria com a atleta de curses de fons, a banda de ser un dels fundadors de l'Associació Atlètica Palamós, un exitós planter de futurs Adels Mechaals que recull guardons allà on competeixen. Isidre Verdún es va fer càrrec de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Palamós l'any 1988, per tant, són gairebé 30 anys de feina promocionant l'esport entre els més joves del municipi. Aquest any, Isidre Verdún va rebre la Medalla de l'Esport a Girona en reconeixement a la seva llarga trajectòria, mentre que l'any passat, el consistori palamosí també va reconèixer els mèrits de Verdún en el transcurs de la Gala de l'Esport palamosí.

Verdún, que avui no faltarà a la cita, en aquesta ocasió, però, com a espectador explica que el Cros Escolar «va començar com un somni que a través dels anys s'ha convertit en una autèntica realitat, amb unes bases ben sòlides i consolidades que ens han fet ser mereixedors de la confiança de molts nens, infants, joves i adults i, especialment, de les famílies». Verdún assegura que «durant aquests vint-i-quatre anys el passeig del Mar ha estat casa meva», per això, confessa que dijous el cros ens espera impacient per celebrar un any més el nostre cros, el vostre, el de totes i el de tots, però aquest any serà mes especial, ja que compleixo vint-i-cinc anys, un aniversari que tots plegats hem de celebrar amb molta alegria i festivitat». L'extècnic i coordinador d'Esports de l'Ajuntament de Palamós no s'oblida de la promoció que ha fet i fa l'atleta Adel Mechaal del cros palamosí sempre que en té ocasió, de fet, si l'atapeïda agenda li ho permet, Mechaal no dubta en apropar-se a Palamós i col·laborar pujant al podi.