El Barcelona va empatar anit en la seva visita a Milà, sense l'argentí Lionel Messi, i, malgrat rebre l'1-1 definitiu en el minut 87 amb un gol de l'argentí Mauro Icardi, es va assegurar el bitllet per als vuitens de final de la Lliga de Campions amb dues jornades d'antelació.

Amb Messi a la graderia per no arriscar amb la seva lesió, el conjunt d'Ernesto Valverde va dominar el partit i va assaborir el triomf gràcies al primer gol oficial amb la samarreta blaugrana del brasiler Malcom, al 83, abans que aparegués l'argentí Mauro Icardi per salvar un punt per a l'Inter.

Valverde havia assegurat en la roda de premsa prèvia que no voliar «córrer cap risc» amb Messi després de la seva fractura del radi del braç dret i finalment va decidir descartar-lo, en apostar per un 4-3-3 amb el francès Osumane Dembélé, que va formar el trident al costat de l'uruguaià Luis Suárez i el brasiler Philippe Coutinho, precisament ex de l'Inter.

Tot i la baixa de Messi, el Barcelona va prendre el comandament de la possessió des del començament i va obligar el seu rival a tancar-se en la seva meitat de camp i a córrer molt. Una clau tàctica ja vista en el matx del Camp Nou i que els milanesos no van aconseguir contrarestar tampoc al seu propi estadi.

El joc a dos tocs de Sergio Busquets i del croat Ivan Rakitic feia mal al conjunt de Luciano Spalletti al centre del camp i obria el camí perquè Dembélé, Suárez i Coutinho espantessin repetidament el meta eslovè Samir Handanovic. El primer avís va arribar en el minut 2 i va dur la signatura de Dembéle, amb un xut amb la cama esquerra que va ser refusat pel porter; deu minuts després va ser Suárez qui va perdonar una bona oportunitat a l'enviar la pilota alta.

L'Inter patia per treure la pilota i les seves arribades en atac eren forjades per les accions de força i velocitat de Matteo Politano, i sobretot del croat Ivan Perisic, que va oferir al ghanès Kwadwo Asamoah un perfecte centre per baix que el lateral no va saber aprofitar.

La primera meitat va ser blaugrana. Al 22, Suárez va fregar el 0-1 amb una acrobàtica vaselina amb l'exterior de la seva cama dreta que va sortir fora per poc. Ell mateix ho tornava a provar al 41, però la seva rematada de cap la rebutjava Handanovic.

L'inici del segon temps no va canviar pràcticament res. L'equip d'Spalletti cometia errades greus en zona defensiva i Suárez i Coutinho van tornar a ser perillosos a la zona d'un Handanovic que va ser de nou determinant per mantenir la igualtat davant el brasiler (m.53) i sobretot en una acció protagonitzada per Rakitic, en negar el gol al croat després d'un contracop dirigit per Suárez. Les aturades del porter local, sumades a la imprecisió ofensiva de l'Inter van fer que l'estabilitat es mantingués a mesura que avançaven els minuts. Però tot va canviar al tram final. Valverde va donar pas al 81 a Malcom per Dembélé i el jove brasiler, que tot just havia disputat 79 minuts en els últims 8 partits oficials del Barça, va trigar només 120 segons en fer el 0-1. Va rebre una assistència del seu compatriota Coutinho, va controlar la pilota a l'àrea i va definir amb la cama esquerra per celebrar el gol visiblement emocionat. L'alegria blaugrana, tot i això, va durar ben poc. El que va trigar Icardi en regirar-se dins l'àrea i signar l'empat. Era el minut 87.

L'1-1 final va decretar el pas a vuitens del Barça, mentre que l'Inter encara haurà de guanyar-se una plaça a la següent ronda, ja que el Tottenham va remuntar a casa contra el PSV (2-1).