Marc Márquez (Repsol Honda) es va imposar ahir en la carrera de MotoGP del Gran Premi de Malàisia, penúltima prova del Mundial, després de pressionar fins a l'últim moment l'italià Valentino Rossi (Yamaha), que liderava la cita i que va cometre un error quan restaven quatre voltes per al final. A falta de vuit girs, el de Cervera, que era segon, va canviar de ritme per retallar el segon que el separava del veterà pilot italià. La pressió va fer efecte i, en la corba u i faltant quatre voltes, el transalpí va cometre un error que va servir en safata el triomf al català.

A més, amb la seva novena victòria del curs, Márquez, que va confirmar la seva corona a Motegi, dona també el títol de constructors a Honda, que ja compta amb 24 en la categoria reina. I això que va haver de sortir des de la setena plaça per complir la sanció de sis posicions per conduir de manera «irresponsable» durant la qualificació del dissabte.

Al seu costat al podi van situar-se Àlex Rins (Suzuki), que va completar una espectacular carrera en la qual va poder remuntar, i el francès Johann Zarco (Yamaha), que va sortir des de la pole després de la sanció del català. L'italià Andrea Dovizioso (Ducati) va poder fer-se de manera matemàtica amb el subcampionat amb la seva sisena posició. Maverick Viñales (Yamaha) va ser quart, just per davant de Dani Pedrosa (Repsol Honda), i Álvaro Bautista (Ducati) va acabar setè.

Ahir també va ser el dia escollit per decidir les categories de Moto3 i Moto2. El pilot espanyol Jorge Martín (Honda) es va proclamar campió del món de Moto3 després de vèncer i que el seu rival pel campionat, l'italià Marco Bezzecchi (KTM), acabés cinquè, un resultat que també significa el títol número 50 per a Espanya. «He esperat aquest moment tota la vida», va assenyalar el madrileny, que aquest curs ha dominat la categoria petita amb 11 poles, 14 inicis des de la primera línia de sortida, set victòries i nou podis. Si l'any passat regnava els dissabtes i fallava els diumenges, aquest curs ha aprofitat la seva major maduresa per coronar-se campió i convertir-se en el vintè pilot espanyol en aconseguir un títol al Mundial de motociclisme.

El pilot italià Francesco Bagnaia (Kalex) va guanyar el Mundial de Moto2 després d'acabar tercer en una prova guanyada per Lucca Marini (Kalex). El portuguès Miguel Oliveira (KTM), el seu principal rival a la taula, no va poder retallar els punts necessaris per evitar el títol de Bagnaia tot i acabar segon.