Aquest vespre, l'Estadi Palamós-Costa Brava serà l'escenari de la presentació de Patxi Otamendi com a nou president del Palamós. D'aquesta manera, qui va ser president del Girona l'any 2015, agafa el relleu a Joan Pau Pérez després de sis temporades al capdavant del Palamós. Amb l'acte d'aquest vespre s'arriba al final d'un llarg procés electoral que va començar quan la directiva presidida per Joan Pau Pérez va anunciar la dimissió en bloc i la convocatòria d'eleccions el passat 24 d'agost.

Tot es va iniciar arrel de les discrepàncies d'un grup de socis amb la gestió de la directiva de Joan Pau Pérez. Aleshores, aquest grup es va constituir com a Junts pel Degà i van presentar una moció de censura, que no es va acabar votant mai.

Un cop la junta va dimitir, a finals d'agost, es va seguir el procediment de triar una junta gestora però desavinences entre els seus membres i discrepàncies sobre quines havien de ser les seves funcions, van fer encallar tot el procés. De fet, dos membres de la gestora formen part de la candidatura de Junts pel degà, Toni Heras ha estat el president de la junta gestora i Josep Maria Guzmán com a secretari, mentre que el tercer, Pere Subirana feia les funcions de vocal i forma part de l'equip de Joan Pau Pérez.

Després i com a últim capítol vindria un nou gir amb la decisió de Joan Pau Pérez de no presentar-se a les eleccions. Aquesta renúncia ha aplanat el camí a la candidatura de Junts pel Degà que, finalment, ha estat l'única que s'ha formalitzat i, per tant, la guanyadora.

Pel camí i en l'any del 120è aniversari el degà ha viscut un final d'any força mogut i polèmic amb un descens a Primera Catalana, tres intents de moció de censura, la denúncia pel furt d'un ordinador, pancartes i enganxines en contra de Joan Pau Pérez o retrets i acusacions.

A partir d'avui, Patxi Otamendi té la missió de fer bo i verídic el nom del grup que han utilitzat aquestes setmanes per remar tots a una i així retornar la pau i l'estabilitat institucional al club.