Després de dues derrotes consecutives, el Figueres necessitava guanyar. I ho va fer, convençut com està que la seva feina és bona malgrat que això no es vegi premiat a la classificació. Gràcies a un inici que va posar dempeus els aficionats presents a Vilatenim, els de Joan Esteva van confirmar una victòria contra la Fundació Esportiva Grama (2-0), tan necessària com buscada. Els gols d'Èric Vilanova, de cap, i Tena, abraçant un rebuig, són un tresor que els posa a la pomada de la taula, ben a tocar de la zona mitjana.

Una de les premisses que exigia el tècnic del Figueres era sortir amb les revolucions al màxim. Veure com al minut 23 l'avantatge numèric era de dos gols, deixava ben clar que els de l'Alt Empordà havien executat a la perfecció el pla del seu entrenador, feliç de comprovar com la línia de treball es manté inalterable.

Abans del xiulet final, però, també va tocar patir. El Figueres, ordenat i responsable, va tenir el mèrit de deixar la porteria a zero i evitar ensurts inesperats. Un xut de Marín a la fusta va fer contenir la respiració d'un equip que també va poder sentenciar gràcies a dos contraatacs que Pere Espuña va enviar al pal. Carles Puig i Gelmà, també al segon temps, van tenir la sentència a tocar. Afortunadament, però, no va fer falta que el tercer arribés perquè el Figueres ja s'havia omplert amb tres punts d'oxigen després de sobreviure a un tram de calendari duríssim.