L'Ajuntament d'Olot es va convertir ahir en l'escenari de la presentació d'una nova iniciativa impulsada pel principal club de futbol de la ciutat. La campanya va estar exposada pels directius del club Enric Vila i Jordi Reyes, que van comptar amb la companyia del regidor Josep Berga, actual primer Tinent d'Alcalde i Regidor de Cultura de la ciutat.

La finalitat de la iniciativa La Benvinguda al Visitant és la de donar a conèixer la ciutat i fer que els aficionats dels equips rivals del conjunt garrotxí no només vagin a Olot a veure el partit sinó que aprofitin el viatge per fer-hi turisme. «La Unió Esportiva Olot s'ha convertit en un dels ambaixadors importants de la ciutat des que juga a la Segona Divisió B. Contínuament viatgen pel País Valencià, per les Illes Balears i per tot Catalunya. Porten el nom d'Olot a tot arreu i aquesta iniciativa pot fer que gent de fora conegui la ciutat», argumentava Josep Berga.

El primer capítol s'escriurà aquest mateix cap de setmana amb la rebuda de l'Hèrcules d'Alacant. S'espera que vingui molta afició de l'equip rival i tal com explicava Jordi Reyes, aquesta campanya pot tenir un impacte econòmic positiu a la ciutat. «Des de l'Olot volem aprofitar que juguem a la Segona Divisió B per fer que la ciutat es beneficiï de la visita d'aficionats d'equips rivals que venen per veure i animar el seu equip. Hem preparat un dossier breu en el qual es recomana on dormir, on menjar i què visitar a Olot», explicava el directiu de comunicació del club.

Aquest dossier es repartirà als clubs visitants i també s'enviarà en format digital a les oficines de turisme de les ciutats en les quals hi ha equips que juguen al mateix grup que l'equip olotí.

El directiu de promoció econòmica del club, Enric Vila, va animar als ciutadans d'Olot, als seus comerços i a les seves empreses a col·laborar amb aquest tipus d'iniciatives per fer de la Unió Esportiva Olot un club més gran. «El projecte és engrescador i necessita la col·laboració d'empreses i comerços de la ciutat. Per agrair la seva col·laboració els publicitem en aquest dossier i a través d'aquesta iniciativa tots en sortim beneficiats», assegurava. També es va atrevir a afirmar que «si la ciutat vol, farem tot el possible per portar la Unió Esportiva Olot a les categories professionals del futbol espanyol».