Dues victòries gironines en el mateix Gran Premi del Mundial. Maverick Viñales viu a Andorra i Albert Arenas a Sant Cugat del Vallès, però les seves actuals residències no canvien que Viñales és de Roses, tot i que també va viure a Palau-saverdera, que Albert Arenas és nascut a Girona ciutat i que ahir, en el circuit de Phillip Island, van protagonitzar un doblet únic en la història del motociclisme gironí i que no és gens fàcil que es repeteixi en un futur. Viñales va tallar la sequera de victòries de Yamaha, i la seva particular, a Moto GP en una cursa on el francès Zarco va fer anar per terra Marc Márquez; mentre que Arenas va aconseguir la seva victòria d'aquest any, a Moto 3, en un emocionant final en un grup molt nombrós en el qual el gironí va ser el més llest.

«Que confiïn en el meu pilotatge, que és el que m'ha portat fins aquí a guanyar carreres. Volia demostrar que quan la moto funciona i està en el punt per al meu pilotatge puc fer coses com les d'avui», explicava després de la cursa Maverick Viñales, que no guanyava una cursa de Moto GP des del maig del 2017, a Le Mans. Ahir, però, Maverick Viñales va recuperar la seva millor versió. «No m'he oblidat de guanyar», deia Mack, que després d'una (nova) mala sortida va passar la primera volta en novena posició abans de protagonitzar una remuntada espectacular. Pilotatge agressiu, avançaments a tort i a dret i, a la vuitena volta, Maverick Viñales superava Dovizioso per posar-se primera en una cursa que ja no se li escaparia. Primera victòria del de Roses aquest any, cinquena a Moto GP i la que fa 21 des de la seva estrena al mundial en l'antiga categoria dels 125 cc ara fa set anys.

I si pocs confiaven en una victòria de Maverick Viñales ahir a Phillp Island, menys, segurament, pensaven que el gironí Albert Arenas guanyaria a Moto 3. En una cursa boja, on el grup capdavanter tenia més d'una quinzena de pilots lluitant per la victòria, el gironí va ser el més llest posant-se davant en la darrera volta i creuant la línia d'arribada primer amb només unes poques mil·lèsimes de segon de marge sobre els italians Di Giannantonio i Vietti. Alegria desfermada per a Arenas, que després «d'estar a punt de caure tres o quatre cops» guanyava la seva segona cursa a Moto 3 després de la del maig a Le Mans. Un nou premi per a un pilot format a «foc lent» per complir amb el somni que ha anat alimentant des que va pujar a la seva primera moto al barri gironí de Pedret amb 3 anys. «L'última recta se m'ha fet eterna, m'he cansat més en aquells moments que en tota la cursa... Tenia clar que aniria per mil·lèsimes».