El Figueres s'ha desfet, aquest dijous a la tarda, dia de Tots Sants, de la FE Grama (2-0) en un duel de la jornada 13 de Tercera Divisió. En el retorn del central Albert Canal, els figuerencs s'han quedat amb els tres punts a Vilatenim en un enfrontament que, en cas de perdre, l'hauria deixat al límit del descens a Primera Catalana.

Conscient d'aquest fet, el conjunt de Joan Esteva, que venia de ser golejat a Granollers (3-0), ha sortit molt endollat i abans de la mitja hora ja havia col·locat el 2-0 amb gols del migcampista pitxitxi Èric Vilanova, de cap (15'), i de Carles Tena, en aprofitar una pilota morta a dins de l'àrea (23'). Els colomencs, que segueixen en descens, només han reaccionat a l'inici de la segona part amb un cacau a la creueta de Joel que Pluvins, en el rebuig, no ha pogut aprofitar (54').

En canvi, després de cedir la iniciativa a l'inici de la represa, el Figueres ha tornat a dominar en el tram final, on hauria pogut golejar. Dos pals consecutius i calcats de Pere Espuña (72' i 81') a la dreta de Teixeira, un xut de Carles Puig (60') que el porter desvia a córner i un tir creuat de Gelmà (76') han estat a punt de situar el 3-0.

Amb aquesta victòria, el Figueres és 14è, a vuit punts de la promoció d'ascens, i aquest diumenge (12 h) visitarà el camp de l'Ascó. Pel desplaçament més llarg de la temporada, els de l'Alt Empordà recuperaran Ritxi Mercader, sancionat contra la Grama, però no Joan Pons, que segueix lesionat del genoll.