Aquest cap de setmana, a Navarra, el pilot figuerenc de 17 anys, Guillem Pujeu, té l’oportunitat de proclamar-se campió d’Espanya de Fórmula 4. Ocupa el segon lloc al damunt d’un monoplaça vinculat a l’equip de Fernando Alonso. Després de ser sisè la temporada passada, en el debut a l’automobilisme en el circuit de Navarra, Pujeu té opcions de proclamar-se campió d’Espanya de Fórmula 4. El pilot figuerenc de l’equip és segon, darrere del belga Amaury Cordeel, i afronta les últimes quatre curses de la temporada -es disputaran totes entre dissabte i diumenge- amb les opcions intactes. La competició, que es va iniciar al maig, ha passat per Motorland Aragó, València, Portugal i Jerez.

Què has de fer aquest cap de setmana per quedar campió?

Estem a dos punts del líder, Amaury Cordeel, sense comptabilitzar les curses que es poden descomptar. El que he de fer en les quatre carreres de Navarra és quedar per davant Cordeel i que Nazim Azman i Javier González, els altres dos candidats al títol, no em superin. Hi haurà dues curses llargues i dues més curtes; les llargues atorguen 25 punts al primer i les altres, 18 al vencedor.

La temporada passada vas quedar sisè. Què ha canviat d’un any per l’altre?

L’any passat era el primer any meu i de l’equip, el FA Racing. Per descomptat, va ser una temporada d’aprenentatge en la qual vam anar aprenent d’alguns errors lògics de joventut a la categoria. Era un pas difícil, ja que tots nosaltres proveníem del kàrting. Tenint en compte això, la sisena posició va ser un resultat òptim, en tota la temporada vaig aconseguir una victòria i tres podis.

Quants pilots catalans i espanyols hi ha a la categoria?

Hi ha tres espanyols i, en aquest moment, jo soc l’únic català.

Quines característiques té la Fórmula 4?

Piloto un Tatuus-Abarth amb un motor 1.6 de 190 CV, que pesa 480 kg. En tractar-se d’un monoplaça d’iniciació, no té tanta càr­rega aerodinàmica, com un Fórmula 3, per exemple, però ja és un monoplaça molt més exigent físicament.

Quina velocitat agafa el teu monoplaça?

La velocitat màxima ronda, en un circuit ràpid de rectes llargues com pot ser el de Monza (Itàlia), al voltant de 235 o 240 km/h. Ara bé, els circuits de la Península són una mica més lents i, per tant, les velocitats puntes són menors.

Com et defineixes com a pilot? I els teus rivals directes?

Em considero un pilot agressiu quan cal ser-ho i intel·ligent quan la situació ho requereix. Crec que tots ells són tres grans pilots, potser Cordeel i González són més agressius, però Azman té una altra gran virtut, la seva regularitat. És per això que segueix optant al campionat tot i que no ha guanyat cap cursa aquesta temporada. És molt difícil de descriure.

És fàcil, per a tu, compaginar l’automobilisme i els estudis?

Estic cursant 1r de Batxillerat a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. No sempre és possible compaginar bé els estudis. La majoria de professors comprenen perfectament la meva situació, encara que n’hi ha que pensen que vas als circuits de vacances, quan realment no tens temps de fer les activitats que t’encomanen. Però ho intento fer el millor possible i ho compagino tan bé com puc.

Vius a Figueres o a Barcelona, per qüestions d’entrenament?

Visc a Figueres i, en realitat, no tinc cap inconvenient amb els entrenaments, ja que els realitzo al TorreMirona, que m’esponsoritza i em planteja un bon programa d’entrenaments. Per aquest motiu, no tinc cap necessitat d’anar a Barcelona.

En quina competició aniràs el 2019?

El 2019 encara està tot per confirmar. Ens agradaria participar en la nova FIA Fórmula 3 Championship que substituirà la GP3 Series i que disputa els seus meetings amb la Fórmula 1. És l’escenari que tenim i el que volem estar, per nivell de pilots, d’equips i per repercussió. Però encara estem pendents de confirmar els suports necessaris i estem a l’espera de veure què podem concretar.

Veus factible arribar a la Fórmula 1 a llarg termini?

Sí, totalment. Sent realistes, és molt complicat, però, si no lluites per això i confies en les teves possibilitats, no et dedicaries a aquest esport. Sí que penso que s’hi pot arribar.

Estàs a l’equip FA Racing, de Fernando Alonso. Segueix sent el teu ídol? T’ha donat algun consell o us heu vist?

Sí. Fernando Alonso segueix sent el meu ídol i ens veiem de tant en tant com quan hi ha el Gran Premi d’Espanya, on ens convida la Fórmula 1.

Genís Marcó segueix sent el director esportiu?

Sí, la seva tasca i experiència tenen un resultat decisiu en com es fan de bé les coses a l’equip.