La Guàrdia Civil va detenir ahir el vicepresident econòmic de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i expresident de la catalana, Andreu Subies, en una operació executada per la Guàrdia Civil en el marc d'una peça separada del cas Villar. En aquesta nova peça del sumari que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz s´investiga el suposat tracte de favor que va donar Villar a empreses de familiars i directius de la Federació Catalana dins d´una trama que volia assegurar-se el suport de les diferents federacions autonòmiques per a la seva candidatura en les diferents eleccions a la presidència. La trama ideada per Villar i el seu entorn feia adjudicacions de contractes d'obres o de serveis presumptament ficticis per part de la Federació Espanyola.

Subies és una de les dues persones detingudes en l'operació, en la qual els agents estan escorcollant la seu de la Federació Catalana de Futbol. Subies va ser president de la Federació Catalana de Futbol entre 2011 i juliol del 2018, quan va dimitir per anar com a vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol, dirigida per Luis Rubiales després del cessament de Villar per la seva detenció pel suposat desviament de fons a l'entitat.

Segons fonts policials, l'operació portada a terme ahir per la Guàrdia Civil deriva de la investigació sobre el saqueig milionari, d'almenys 45 milions d'euros, a les arques de la RFEF durant el mandat de l'expresident de l'entitat Ángel María Villar, que va ser detingut al juliol del 2017 i va estar deu dies en presó preventiva fins que va abonar una fiança de 300.000 euros.

A més de Subies, els agents també han detingut l'exdirectiu de la Federació Catalana de Futbol José Contreras, l'empresa del qual es va encarregar de les obres de reforma de la seu d'aquesta entitat, que van tenir un sobrecost respecte al preu inicialment fixat. Les fonts varen indicar que s'investiga el desviament de diners des de la Mutualitat de Futbolistes de la Federació de Futbol (MUPRESFE) a la Federació Catalana per beneficiar l'empresa d'un directiu d'aquesta amb adjudicació d'obres, així com el que va ser el seu president.