El càmping Bassegoda Park reforça la seva aposta per la inclusió i un oci apte per a tots els públics. El complex de bungalows situat a Albanyà (dins del PEIN de l´Alta Garrotxa) ha estrenat un parell de bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat. Aquests vehicles vénen cedits pel Consorci de Vies Verdes de Girona, amb la voluntat de fomentar el turisme inclusiu.

D´aquesta manera, encara s´amplia més el ventall d´oci disponible per a les persones amb mobilitat reduïda que s´allotgin al Bassegoda Park. Les rutes amb bicicleta abunden al voltant del complex, ja que l´Alta Garrotxa té una infinitat de pistes forestals que la travessen, plenes de bosc i naturalesa. A més, diversificar les activitats d´oci forma part de la filosofia del Bassegoda Park, que ja aprofita la naturalesa al seu voltant i les pròpies instal·lacions per oferir una gran quantitat d´activitats inclusives i per a tots els públics, com els caps de setmana temàtics (amb un munt d´activitats a l´entorn d´un tema concret) o el conegut Observatori Astronòmic Albanyà.

L´aposta decidida del Bassegoda Park per la inclusió ja ve, però, de més enrere. A part de ser un complex de bungalows que confia en les energies renovables, que té bungalows adaptats o que redueix la contaminació lumínica al mínim per aprofitar l´observació del cel nocturn, també és on se celebren cada any les Jornades Conviure amb Capacitats. Edició rere edició, aquestes Jornades serveixen per posar de manifest, des d´una perspectiva integradora, que tothom pot realitzar el que vulgui a la vida malgrat patir algun tipus de discapacitat. Aquest 2018 va celebrar ja la tercera edició, repetint èxit d´assistència i participació; i, com sempre, van servir per recaptar fons per a una entitat de caire social.

Pel que fa al Bassegoda Park

El Bassegoda Park és un complex de bungalows i càmping de 1a categoria situat a Albanyà, dins del PEIN de l´Alta Garrotxa (comarques de Girona). Compta amb un entorn natural destacat, al costat del riu Muga i en una zona de muntanyes mitjanes plenes de boscos, que permeten multitud d´activitats per a tota la família durant tot l´any. A més, és el primer càmping de l'Estat espanyol en gaudir del reconeixement de Parc Internacional de Cel Fosc, en promoure el coneixement astronòmic mitjançant activitats i xerrades. Aquesta inquietud per l´astronomia va portar, el 2017, a la construcció de l´Observatori Astronòmic Albanyà, amb el telescopi més gran de les comarques de Girona, que permet gaudir de l´observació astronòmica nocturna en directe i amb explicacions de l´equip d´astrònoms residents.