El futbolista brasiler Daniel Correa Freitas va ser trobat mort, gairebé decapitat, i amb els seus genitals mutilats, segons han informat les autoritats locals.

Segons la policia civil de l'estat de Paranà, el cadàver del futbolista de 24 anys, que militava a les files del modest Sao Bento (de la sèrie B) després de ser cedit al juny pel Sao Paulo, va ser trobat dissabte a una zona rural prop de Sao Jose 2 Pinhais, suburbi de Curitiba (sud).

Una font policial va explicar al diari local Folha de S. Paulo que el migcampista va ser "assassinat" i que tenia una ferida tan profunda que gairebé havia estat decapitat. Els seus genitals també van ser mutilats.

Les autoritats han indicat en un comunicat que la investigació està en un estat "avançat" i que els membres de la família de la víctima donarien els seus testimonis, sense afegir més detalls.

En el seu compte de Twitter, el Sao Paulo, club amb el qual estava sota contracte des de 2015, "va condemnar profundament" l'assassinat del futbolista i li va retre un homenatge durant l'entrenament d'aquest dilluns: els jugadors es van reunir al centre del camp i li van dedicar un minut de silenci. Altres clubs brasilers i antics companys d'equip van manifestar la seva solidaritat a la família.

Brasil és un dels països més violents del món, amb un rècord de 63.880 homicidis el 2017, una taxa de 30,8 per cada 100.000 habitants (tres vegades més que els 10 per 100.000 considerats per l'ONU com el llindar de la violència endèmica ).

Considerat una promesa al centre de formació de categories inferiors de Cruzeiro, un potent club del seu estat natal de Mines Gerais (sud-est), Daniel Correa Freitas va fer el seu debut professional el 2013 al Botafogo, de Rio de Janeiro, jugant al costat del seu ídol, l'holandès Clarence Seedorf.

La seva habilitat per regatejar li va valer el sobrenom de "Daniel Messi" entre els seus seguidors. En 2014, el migcampista va patir una greu lesió al genoll, i des de llavors no va poder recuperar el seu nivell de joc.