Que Keisha Hampton arribava a l'Spar Citylift Girona per convertir-se en una de les estrelles de l'equip d'Èric Surís és un fet que hom podia arribar a imaginar. Ara bé, el que segurament no s'esperava és que l'alera-pivot nord-americana marcaria la diferència tan ràpid. Amb només quatre partits de Lliga disputats, Hampton ja ha sigut «MVP» en dues jornades. Totes parells i jugades a Fontajau. L'última distinció a la competició l'ha rebut després del gran partit que va fer diumenge passat contra l'Al-Qázeres (73-60), amb 24 punts, deu rebots, dues assistències, una recuperació i tres faltes rebudes. Un seguit de factors que li han valgut per revalidar el segon premi d'aquesta temporada. A més dels 17 punts de mitja per partit que la situen líder al rànquing d'anotadores de la Lliga Dia.

Fa només 37 dies que va aterrar a terres gironines, però ja s'està postulant com una de les figures de la competició. La direcció esportiva de l'Uni feia temps que corria rere el seu talent i per això el passat mes de maig va poder anunciar el seu fitxatge. De fet, Hampton ja tenia tancada la seva incorporació amb el club gironí des de la temporada 2017-18, però una lesió al menisc esquerre va frenar-ho tot i es va haver d'esperar al nou curs. Durant els darrers mesos, Hampton ha treballat en solitari als Estats Units per recuperar-se al cent per cent de la seva lesió i així poder demostrar que és una jugadora determinant per als esquemes de Surís. La seva predisposició va ser tal que el mateix dia que arribava de Philadelphia -el passat 23 de setembre- va presentar-se a Vilobí d'Onyar, on l'Spar Citylift Girona jugava un amistós davant del CBS Barça, per conèixer les seves noves companyes. I tres dies més tard debutava amb les gironines a la pista de Lima-Hota per enganxar-se de seguida a la pretemporada. Immeidatament els va seguir el joc i les proves són en els números que està signant. De moment, dos «MVP» en quatre jornades.

La propera prova per a Hampton i la resta de la plantilla de Surís serà demà davant l'Uniao Sportiva de les Illes Açores en el partit corresponent a la segona jornada de l'Eurocup. Les gironines han iniciat el viatge cap a Portugal avui a primera hora perquè es tracta d'un trajecte complicat amb diverses escales i els espera una setmana exigent. A banda del compromís europeu, l'Uni visitarà la pista del Cadí el proper dissabte a tres quarts de nou del vespre.

L'experiència de la WNBA

Hampton va haver d'esperar un any sencer per poder afegir un altre país al seu currículum i tornar a jugar a bàsquet en el millor estat de forma possible. L'alera de 28 anys va lesionar-se l'estiu de 2017 mentre jugava amb les Chicago Sky. Tot i que la nord-americana no va aconseguir fer-se un lloc a la WNBA, s'ha servit de la seva experiència per destacar a diferents lligues europees. L'última, l'espanyola, amb l'Spar Citylift Girona. La jugadora va formar-se a l'Universitat de De Paul i més endavant va ampliar la seva trajectòria en països com França, Alemanya i Israel, on sí ha tingut un paper important que li va tornar a obrir les portes de la lliga professional dels Estats Units durant els últims estius. Per exemple, el curs 2014-15, quan jugava amb el Dunkerque, va ser la màxima anotadora de la Segona Divisió francesa amb una mitjana de 22 punts per partit. I el següent va ser traspassada al Bnot Hertzeliya d'Israel, on va aconseguir uns registres que li permetien fer el salt amb el Minnesota Lynx. Aquí continua pel mateix camí.