La Diputació de Girona ajuda amb 58.395 euros seixanta-tres municipis gironins perquè subvencionin 246 joves esportistes amateurs de modalitats individuals. Entre aquests en destaquen 32 esportistes altempordanesos amb 7.620 euros d'ajuda. Aquests esportistes tenen menys de 25 anys i la temporada passada van participar en campionats d´Espanya, d´Europa o del món. L'any 2012 la Diputació va començar aquesta línia d´ajuts, i el 2018 ha augmentat 10.000 euros la partida dels anys anteriors.

Les modalitats individuals que practiquen els esportistes que rebran aquests ajuts són, entre d´altres: atletisme, BTT, ciclisme, cúrling, escacs, esquí, gimnàstica, golf, halterofília, judo, surf d´estel, motociclisme, natació, patinatge, piragüisme, rem, surf de neu, taekwondo, tennis, tennis de taula, tir olímpic, triatló i vela.

«La necessitat d´aquests ajuts és un reflex de la gran quantitat de joves promeses de l´esport que hi ha a les comarques gironines en modalitats individuals. La Diputació de Girona els ajudem econòmicament per mitjà dels ajuntaments dels municipis on viuen», afirma el diputat d´Esports, Carles Salgas.

A més d´aquestes subvencions, els últims anys la Diputació de Girona ha obert diversos programes de suport vinculats a l´esport. Són per a la promoció i el foment de l´activitat fisicoesportiva i l´esport (adreçats a ajuntaments i consells esportius); per a l´activitat esportiva de base; per a l´esport d´alta competició; per a l´organització d´esdeveniments esportius singulars; per a la participació en esdeveniments esportius federats puntuals a escala estatal o superior que es duguin a terme fora de Catalunya, i també el programa «Neda a l´escola».