29 de octubre de 2018
29.10.2018
Empuriabrava

Windoor aconsegueix tres medalles als mundials de vol indoor de Bahrain

L'equip local Windoor DC es situa entre els 6 millors equips del món en vol dinàmic per parelles

29.10.2018 | 17:20
L´equip NFTO recull la medalla d'Or en FSF.

El Túnel de Vent d'Empuriabrava ha aconseguit uns grans resultats als Mundials de Vol Indoor celebrats aquest cap de setmana a Bahrain. Tres dels 5 equips patrocinats per Windoor han fet podi a la 3a Copa del Món FAI de Vol Indoor. Per una part l'equip anglès NFTO ha aconseguit l'Or en la categoria de vol relatiu femení (FS 4Way Female) superant el bronze aconseguit als Mundials de Polònia (2016). Les 4 components de l'equip anglès de vol relatiu han entrenat durament aquest any al túnel d'Empuriabrava per aconseguir el seu objectiu i han disputat una dura batalla contra l'equip francès France Female que finalment ha obtingut la plata.

L'equip belga de volant relatiu Hayabusa NMP ha tornat a enfrontar-se al seu etern rival, els Weembi Indoor Skydiving, representants de la selecció francesa. Un enfrontament que en els últims 7 anys s'ha resolt a favor de l'equip belga i que en la 3a Copa del Món FAI de Vol d'Indoor ha culminat en una competició èpica en què l'equip francès ha aconseguit el seu primer Or per una diferència mínima. Aquesta vibrant rivalitat ha mantingut al públic de Bahrain en suspens i els Hayabusa, finalment, han portat la plata cap a casa.
 
D'altra banda, a la categoria de vol de dinàmic per parelles, l'equip Windoor Ninjas ha aconseguit el bronze en 2 Way Dynamic, una modalitat de vol que utilitza el màxim espai de la càmera de vol i on es creen rutines artístiques en què es valora la feina en equip, la coordinació, la creativitat i la dificultat. L'equip local WINDOOR DC, format pel volador més ràpid del món, César Rico, i l'empordanès Dani Gallego, s'ha situat entre les 6 millors formacions del món en vol dinàmic per parelles millorant així la posició obtinguda a Polònia (2016) on van aconseguir un 7é lloc.
 
Aida Rico, la directora del túnel de vent d'Empuriabrava valora l'actuació dels equips Windoor al Mundial: ""Estem molt orgullosos dels resultats obtinguts a Bahrain. Tenim grans atletes a Windoor i estem molt compromesos amb ells i amb el desenvolupament d'aquest esport. Tots estem fent un gran esforç per entrar com a esport en les olimpíades de França 2024". Sobre l'equip local Windoor DC que format part de la selecció espanyola la directora del túnel posa en valor que l'equip va ha estat el més ràpid de mitja de la competició i que van assolir la 3ª rutina més puntuada pels jutges, si bé un error a quarts de final els va deixar sense opció de podi al ser una ronda eliminatòria única, a mort sobtada".

Tanca la representació del Túnel de Empuriabrava als Mundials el jove volador francès Mateo Limnaios, de 15 anys d'edat, part de l'equip de volt dinàmic Windoor Ninjas, i que ha competit també en la categoria de vol lliure Freestyle Junior, on ha aconseguit la 4ª posició en una renyida batalla entre els millors 13 voladors júnior del món.

Els Mundials de Bahrain 2018 han reunit prop d'un centenar d'equips procedents de 25 països que han competit en 4 modalitats de vol indoor: vol en formació (FS / FSF), vol en formació vertical (VFS), vol dinàmic (Dynamic 2 WAY) i estil lliure (Freestyle i Freestyle junior)

La propera competició internacional de vol indoor serà la 6a edició de The Wind Games, la més mediàtica del món, que se celebrarà el primer cap de setmana de febrer al Túnel de Vent d'Empuriabrava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook