La lesió de Bea Sánchez ha deixat l'Spar Citylift Girona amb una plantilla menys llarga del que seria recomanable en un equip que combina lliga i competició europea. Això és cert. Però també ho és que la majoria d'equips que visiten Fontajau, fins i tot els que han construït bons projectes com l'Al-Qázeres, ho fan amb plantilles infinitament menys consistents que la conformada per les vuit professionals que li queden a Èric Surís. Alguns rivals, com va ser el cas d'ahir, tenen un bon cinc inicial. Però, i com reconeixia la veterana Gabi Ocete al final del partit, sense prou rotació per arribar amb opcions reals de disputar la victòria en els minuts finals. Una dada: ahir la catalana Miríam Forasté va anotar els dos únics punts d'una jugadora de l'Al-Qázeres que no formés part del cinc titular. I així no es pot plantar cara a un Spar Citylift Girona que va sumar la seva quarta victòria en quatre jornades de lliga (73-60) superant l'incòmode equip extremeny que va plantar cara basant-se en el mateix joc exterior que la temporada passada va portar el Mann-Filter de Saragossa a ser semifinalista de Lliga i Copa: Ocete, Ferrari i Barbee.

El pas del temps farà que el partit d'ahir es recordi per les seves estadístiques. I aquestes diuen que Keisha Hampton va fer 24 punts i 11 rebots (35 de valoració). Una autèntica exhibició que, però, no explica que el partit es va decantar de l'equip gironí, ahir menys brillant en atac que altres dies, gràcies a la bona defensa local en el segon i, en menor mesura, en el tercer quart. En els primers cinc minuts del segon període, l'Al-Qázeres només va poder anotar dos punts, com no de Ferrari, i això va permetre que les gironines marxessin de 14 punts en el marcador (38-24). Una diferència que, al costat de l'abismal diferència en el rebot (46 a 23), i la poca rotació visitant va anar conduint l'Uni cap a la seva quarta victòria consecutiva a la lliga tot i que l'Al-Qázeres no va tirar mai la tovallola i va arribar a posar-se més d'un cop per sota la ratlla dels 10 punts de diferència. Al final, 73-60 i l'Spar Citylift que continua líder en una setmana en la que l'Eurocup les portarà fins a Les Açores per jugar contra l'Uniao Sportiva.