El sènior masculí del Club Bàsquet Escolàpies va iniciar, el dissabte passat, el camí per intentar pujar a Tercera Catalana amb una victòria inicial a la pista del Fontcoberta (57-62), vigent campió de lliga, a la primera jornada del grup de nivell A de Tercera Territorial. En aquest grup, també van començar amb bon peu el Grifeu, que es va desfer del Vilobí (93-75) i el Castelló, que no va donar opció al Santjoanenc B (72-61).

Els figuerencs, entrenats per Tete Quirante, van arrodonir un cap de setmana d´allò més vermell amb la presentació dels equips de tota l´entitat. L´acte va tenir lloc el diumenge passat en el pavelló vell -properament anomenat Rafel Mora-, amb la participació dels 200 jugadors i jugadores de l´Escolàpies, repartits en una vintena de conjunts. La posada en escena va estar encapçalada per Ramon Pastoret, que va explicar que el Memorial Roser Llop, engegat enguany, tindrà continuïtat l´any que ve. El president del club figuerenc també es va mostrar entusiasmat perquè Figueres serà, el 2020, la Ciutat del Bàsquet Català: «Ha de ser un acte de ciutat, no de clubs, però tots hi hem de saber treure profit», apuntava.

Enguany, una de les novetats de l´Escolàpies és que el cadet femení s´ha vinculat amb el Cadaqués. Entre les autoritats també hi havia Jordi Masquef, regidor d´Esports, que també va recordar Figueres 2020, any que «ha de concloure amb el tercer pavelló que tots esperem amb candeletes».

El Vilafant masculí salva la jornada

Pel que fa a la resta de primers equips de la comarca, a Segona Catalana, el Vilafant masculí, que entrena Bru Rovira, es va desfer del Sant Celoni (66-72) i es va escapant a poc a poc de la cua. A un esglaó per sota, Tercera, l´Adepaf i l´Escala van perdre a fora, contra la Cellera (94-72) i el Torroella (83-78), respectivament.

En noies, el Vilafant va tallar la bona ratxa a Segona Catalana amb una derrota en el pavelló Joel González contra el Cassanenc (56-62), mentre que el Roses no va poder celebrar el primer triomf contra el CESET (61-73). A Tercera, l´Escala va ajornar el duel amb el Blanes mentre que l´Escolàpies es va veure superat pel Porqueres (59-68).