Víctor Sada va fer ahir el seu «últim salt» en fer oficial que es retira, als 34 anys, del bàsquet professional. Sada va triar per fer-ho la sala de premsa del Palau Blaugrana i ho va fer envoltat de la seva família, d'excompanys i amics. «Tinc 34 anys i me n'he passat 17 al Barça. Això és mitja vida i el considero casa meva», va explicar Sada que, però, també va tenir bones paraules per les dues últimes temporades que va passar a Girona, on va guanyar la FIBA Cup del 2007 amb l'Akasvayu. «He d'agrair a Pesic que em portés a Girona quan estava més baix anímicament», va dir Sada.

En el dia del seu adeu, no van faltar excompanys com Juan Carlos Navarro, Jordi Trias, Roger Grimau i alguns membres de la plantilla del Barça B. També l'escorta del Barcelona Lassa Pau Ribas, i el secretari general de l'Associació de Basquetbolistes Professionals Rafa Jofresa. Un altre dels que no es van voler perdre l'adeu de Sada va ser l'actual entrenador del conjunt blaugrana, Svetislav Pesic, que va definir com «un pare». Pesic va ser el tècnic que el va pujar al primer equip, al costat de Marc Gasol, i qui el va dur a Girona quan estava «de baixada», com va reconèixer ahir Sada, qui també va citar Pedro Martínez i Xavi Pascual com els entrenadors que més van influir en la seva carrera.

«M'hauria agradat acabar millor, però has de mirar la teva carrera amb perspectiva. És com una sèrie de moltes temporades, com Lost. La comences a veure i no t'acaba d'agradar, però després me'n vaig anar a Girona, després vaig tornar al Barça i Perdidos ja va començar a agradar-me una mica més. I encara que molts no els va agradar el final de la sèrie, a mi sí que em va agradar, com el final de la meva carrera», va reflexionar el badaloní.

«En un futur», Víctor Sada espera «seguir lligat al Barça». Mentrestant, deixa a les vitrines del Palau una Eurolliga (2010), 5 Lligues ACB (2004, 2009, 2011, 2012 i 2014), 3 Copes del Rei (2010, 2011, 2013) i 4 Supercopes d'Espanya (2004, 2009 , 2010 i 2011), com a jugador professional. També va guanyar una Eurocopa de la FIBA amb l'Akasvayu Girona (2007) i va ser integrant de la selecció espanyola que es va penjar la medalla d'or en l'Eurobasket de 2011 a Lituània i la de plata en els Jocs Olímpics de Londres 2012. Després de deixar el Barça a final de la temporada 2013-14, Víctor Sada va jugar les seves dues últimes temporades a l'ACB defensant la samarreta del MoraBanc Andorra; i després ha jugat amb el Barça B a LEB Or.